Vondroušová prohrála s Pavljučenkovovou v Dauhá, Siniaková také vyřazena

Vondroušová prohrála s Pavljučenkovovou v Dauhá, Siniaková také vyřazena

Vondroušová prohrála s Pavljučenkovovou ve třetím kole turnaje v Dauhá

Markéta Vondroušová, česká tenistka, utrpěla porážku ve třetím kole turnaje žen v Dauhá. Její soupeřkou byla Anastasija Pavljučenkovová z Ruska. Vondroušová dobře vstoupila do zápasu a dokázala se ujmout vedení 3:1. Poté však ztratila čtyři gamy za sebou. Podařilo se jí srovnat na 5:6, ale osmá hráčka světa Pavljučenkovová jí vzala podání a získala první sadu.

Ve druhém setu Vondroušová nestačila na svou soupeřku. Pavljučenkovová si vypracovala náskok 4:1 a zápas dotáhla k vítězství. Pro Vondroušovou to byla první porážka proti aktuální 32. hráčce žebříčku v roce 2021. V předchozích dvou zápasech s ní neztratila ani set.

Pavljučenkovová se nyní může setkat s další českou soupeřkou ve čtvrtfinále. Její soupeřkou bude Kateřina Siniaková, která ve druhém kole porazila světovou trojku Cori Gauffovou. Než se však Siniaková dostane do čtvrtfinále, musí nejprve porazit další Američanku Danielle Collinsovou.

Dnes se v Dauhá uskuteční také český souboj mezi bývalou světovou jedničkou Karolínou Plíškovou a o dvanáct let mladší Lindou Noskovou. Vítězka tohoto zápasu narazí buď na Lesju Curenkovou z Ukrajiny, nebo na Japonku Naomi Ósakaovou.

Turnaj žen v Dauhá se hraje na tvrdém povrchu a má dotaci 3,211,715 dolarů. V zápase dvouhry ve třetím kole Pavljučenkovová porazila Vondroušovou výsledkem 7:5, 6:3.