Karolína Plíšková vyhrála osm zápasů v řadě a úspěšně unikla pasti Barbory Strýcové. Nyní se připravuje na bitvu s jednou ze superhvězd tenisu.

Karolína Plíšková vyhrála osm zápasů v řadě a úspěšně unikla pasti Barbory Strýcové. Nyní se připravuje na bitvu s jednou ze superhvězd tenisu.

Jednatřicetiletá Plíšková prodloužila svou vítěznou sérii na osm zápasů, když v neděli získala titul na turnaji WTA 250 v Kluži. Po čtyřleté pauze se opět dostala na vrchol a ukázala svou sílu. V semifinále se utká s další bývalou světovou jedničkou Naomi Ósakaovou, která postoupila bez boje. Plíšková v utkání s Noskovou neudržela v úvodním setu výhodu brejku, ale ve druhé sadě se jí podařilo vyrovnat. Bohužel nedokázala dopodávat a prohrála. Ósakaová je její soupeřkou posedmé a vede v bilanci vzájemných duelů 4:2.

Vondroušová na turnaji v Dauhá nestačila na Pavljučenkovovou a prohrála 7:5, 6:3. Češka dobře vstoupila do zápasu a ujala se vedení 3:1, ale poté ztratila čtyři gamy za sebou. Srovnala stav, ale ve stavu 5:6 přišla o podání a první sadu získala Ruska. Ve druhém setu už Vondroušová nestačila na soupeřku, která si vypracovala náskok 4:1 a zápas dotáhla k vítězství. Vondroušová prohrála poprvé v roce 2021 s aktuální 32. hráčkou žebříčku.

Dvaatřicetiletá Pavljučenkovová se ve čtvrtfinále utká s Collinsovou. Bývalá světová sedmička, která po sezoně ukončí kariéru, vyhrála nad Siniakovou a navázala na druhé kolo, kde porazila českou hráčku Marii Bouzkovou. Siniaková naopak nezopakovala své vítězství nad světovou trojkou Cori Gauffovou a prohrála s Collinsovou.

Tenisový turnaj žen v Dauhá pokračuje tvrdým povrchem a dotací 3,211,715 dolarů. V mužském turnaji v Rotterdamu se hrál první kolo na tvrdém povrchu s dotací 2,290,720 eur. Dimitrov porazil Sonega, Ruusuvuori zdolal Humberta, Raonic vyhrál nad Bublikem a Monfils porazil Shapovalova.