Vítězem smíšené štafety dvojic na MS se stali Francouzi, čeští biatlonisté obsadili desáté místo.

Vítězem smíšené štafety dvojic na MS se stali Francouzi, čeští biatlonisté obsadili desáté místo.

Na nedávném Mistrovství světa v biatlonu, které se konalo v Novém Městě na Moravě, čeští závodníci Michal Krčmář a Markéta Davidová dosáhli skvělého výsledku. Ve smíšené dvojici obsadili druhé místo, což je druhý nejlepší český výsledek v historii této disciplíny na MS.

Pouze jednou se českým biatlonistům podařilo dosáhnout ještě lepšího výsledku. V roce 2019 se Eva Puskarčíková a Ondřej Moravec stali mistry světa v nově zavedené disciplíně singl mix. Krčmář a Davidová dnes ztratili na vítěze zhruba minutu a půl.

Světové tituly v této disciplíně získávají převážně francouzské a norské dvojice. Tentokrát se jejich souboj rozhodl až na posledním úseku, kdy norská závodnice Ingrid Landmark Tandrevoldová udělala chybu při střelbě ve stoje a trestné kolo ji stálo šanci na dvacátý světový titul. Navíc se před ni dostala italská závodnice Dorothea Wiererová, která jela ve dvojici s Tommasem Giacomem.

Výsledky ve smíšené dvojici na Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě byly následující: 1. Fillon Maillet, Jeanmonnotová (Francie) čas 36:21,7 (0 trestných okruhů + 3 dobíjení), 2. Giacomel, Vittozziová (Itálie) -24,6 (0+5), 3. J. T. Bø, Tandrevoldová (Norsko) -27,4 (1+7), 4. Samuelsson, H. Öbergová (Švédsko) -1:00,9 (1+12), 5. Hartweg, Häckiová-Grossová (Švýcarsko) -1:01,1 (0+6), 6. Strelow, Voigtová (Německo) -1:04,6, …10. Krčmář, Davidová (Česká republika) -1:33,7 (1+10).

Krčmář a Davidová se tak mohou pyšnit skvělým výkonem na Mistrovství světa v biatlonu a přispěli k úspěchu českého biatlonu. Jejich druhé místo je důkazem jejich talentu a tvrdé práce, kterou do tréninku vložili. Gratulujeme!