Karolína Plíšková vzdala semifinále kvůli zranění zad po náročném programu.

Karolína Plíšková vzdala semifinále kvůli zranění zad po náročném programu.

Karolína Plíšková, bývalá světová jednička v ženském tenise, musela odstoupit ze semifinále turnaje v Dubaji kvůli zranění ve spodní části zad. Tuto informaci potvrdila WTA, organizace profesionálního tenisu žen.

Plíšková nedávno ukončila více než čtyřicetileté čekání na titul na okruhu WTA, když vyhrála turnaj v Rumunsku. Poté se přesunula do Dauhá, kde pokračovala ve vítězném tažení.

V katarské metropoli postupně porazila Rusky Annou Kalinskou a Anastasii Potapovovou, stejně jako svou krajanku Lindu Noskovou. Ve čtvrtfinále se utkala s bývalou světovou jedničkou Naomi Ósakaovou z Japonska a vyhrála po dvou tie-breacích.

I přes odstoupení z turnaje by se Plíšková měla posunout zpět do první čtyřicítky žebříčku. Její výkon v Dauhá jí pomohl zlepšit její pozici.

Tenisový turnaj žen v Dauhá se hraje na tvrdém povrchu a má dotaci 3,211,715 dolarů. V semifinále dvouhry se měla Plíšková utkat se světovou jedničkou Igą Świątekovou z Polska, ale kvůli zranění nemohla nastoupit.

V semifinále čtyřhry se setkaly dvojice Schuursová/Stefaniová a Bouzková/Vondroušová. Schuursová a Stefaniová zvítězily v poměru 6:1, 6:4.