Záhadná smrt československé legendy po čtvrtstoletí stále nevyřešena

Záhadná smrt československé legendy po čtvrtstoletí stále nevyřešena

Tragický osud hokejové legendy a bronzového medailisty z olympiády v Sarajevu, Pavla Paška, šokoval fanoušky po celém světě. Jeho tělo bylo nalezeno 14. března 1998 s prostřelenou hlavou v bratislavské kanceláři, když mu bylo pouhých 37 let.

Policie původně případ uzavřela jako sebevraždu, ale rodina a blízcí Pavla Paška nikdy neuvěřili této verzi událostí. Jeho vdova, Ľubica Pašeková, i matka Irma Pašeková tvrdily, že by byli schopni poznat, kdyby s Pavlem něco nebylo v pořádku.

Pavel Pašek byl jednou z největších opor československé hokejové reprezentace v 80. letech. Získal titul mistra světa v roce 1985 a také dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili z mistrovství světa. Na olympiádě v Sarajevu vstřelil první gól týmu v utkání proti Norsku.

Po skončení aktivní kariéry zůstal Pavel Pašek ve světě hokeje a působil ve Slovanu Bratislava a slovenském hokejovém svazu. Byl dokonce jmenován generálním ředitelem týmu Bratislava Capitals v mezinárodní lize EBEL.

Jeho náhlá smrt zanechala mezeru nejen ve světě hokeje, ale i v jeho rodině. Spekulovalo se o možných důvodech jeho smrti, včetně finančních potíží a kontaktů se slovenskou mafií. Rodina se s tímto tragickým úmrtím stále snaží vyrovnat a připomínat si Pavla Paška jako výjimečného sportovce a člověka.

Pavel Pašek zanechal za sebou manželku, dceru a syna. Bohužel, syn Dušan mladší spáchal sebevraždu v listopadu 2021 ve věku 36 let, což ještě více zdůraznilo rodinnou tragédii. Pavel Pašek a jeho syn jsou uloženi do stejného hrobu, což symbolizuje jejich spojení i po smrti.

Památka Pavla Paška jako vynikajícího hokejisty a milovaného člověka žije dál mezi fanoušky a jeho blízkými, kteří nikdy nezapomenou na jeho dědictví a pozitivní odkaz, který zanechal ve světě hokeje.