Autíčka na dálkové ovládání způsobila přerušení bundesligového zápasu.

Autíčka na dálkové ovládání způsobila přerušení bundesligového zápasu.

Nesouhlas fanoušků s potenciálním vstupem zahraničních investorů do německé nejvyšší fotbalové soutěže se projevuje různými formami protestů. Jedním z nejčastějších způsobů, jak vyjádřit nesouhlas, je házení tenisových míčků na trávník během zápasů. Tento trend se objevil například při zápase Herty Berlín s Hamburkem, kde fanoušci protestovali tímto způsobem.

Další protesty se odehrály během utkání Unionu Berlín s Wolfsburgem, kde fanoušci házeli tenisové míčky na hřiště. V Kolíně nad Rýnem pak fanoušci použili i jiné předměty, jako například autíčka na dálkové ovládání, která házeli na hřiště. Někteří dokonce pokusili se hračky zničit, což vyvolalo ještě větší rozruch.

Protesty fanoušků nakonec vedly k odkladu utkání o dvacet minut. Werder Brémy nakonec porazil soupeře 1:0 díky gólu Njinmaha. Český brankář Jiří Pavlenka, který tentokrát chyběl v nominaci kvůli zranění prstu, tak nemohl pomoci svému týmu k vítězství.

Protesty fanoušků ukazují jejich nesouhlas s možným vstupem zahraničních investorů do německého fotbalu a snahu o zachování tradic a identity klubů. Jejich hlas by měl být brán vážně a mělo by se s nimi jednat konstruktivně, aby byla nalezena společná cesta vpřed.