Fanoušci vyzývají klub k podepsání smlouvy s Jagrem po jeho tréninku v Pittsburghu.

Fanoušci vyzývají klub k podepsání smlouvy s Jagrem po jeho tréninku v Pittsburghu.

Čerstvě padesátiletá hokejová legenda Jaromír Jágr opět ukázal, že ze svého umění stále mnoho neztratil. Na nedávném tréninku s týmem Pittsburgh Penguins předvedl skvělý nájezd, při kterém překonal brankáře Alexe Nedeljkovice bekhendovým zásahem. Video z tohoto okamžiku Jágr sdílel na svém instagramovém účtu a fanoušci byli nadšeni.

Jágr se na ledě objevil po dlouhé době a setkal se s velkým zájmem a podporou 1500 fanoušků, kteří ho v tréninkové hale v Pittsburghu vřele uvítali. Bývalý kapitán Penguins, který s týmem dvakrát vyhrál Stanley Cup, strávil na ledě zhruba 15 minut. Společně s aktuálním kapitánem týmu Sidney Crosbym a Jevgenijem Malkinem absolvoval bruslařské cvičení, ale do tréninku se nezapojil.

Trénér Mike Sullivan uvedl, že Jágr nechtěl, aby jeho přítomnost na ledě rozptylovala tým soupeřící o playoff. Nicméně hráčům posloužil jako inspirace a jeho návrat na led byl pro všechny velkým zážitkem. Mladší hráči týmu, kteří Jágrovi v minulosti obdivovali, byli nadšeni jeho přítomností a vzorem.

Před nadcházejícím zápasem Penguins proti Los Angeles Kings bude Jágrovi udělen slavnostní dres. Tím se Jágr zařadí mezi další české hokejové legendy, jejichž dresy visí pod stropem haly NHL týmů. Jaromír Jágr se tak připojí k Dominiku Haškovi, Milanu Hejdukovi a Patriku Eliášovi. Jistě to bude pro něj i pro fanoušky nezapomenutelný okamžik.