Českým biatlonistům se nedařilo v posledním závodě MS, Bö vyrovnal rekord dvacátým zlatem.

Českým biatlonistům se nedařilo v posledním závodě MS, Bö vyrovnal rekord dvacátým zlatem.

Na nedávném Mistrovství světa v biatlonu ve Vysočina Aréně se český domácí biatlonista musel spokojit s 24. místem v závodě mužů s hromadným startem. Jak sám uvedl, hlavní příčinou jeho neuspokojivého výsledku byly chyby na střelnici. Hned na úvodní položce udělal chybu, za kterou musel absolvovat dvě trestná kola. Celkově odjížděl ze střelnice jako osmnáctý ze třiceti závodníků.

Další chybu si připsal ještě jednou vleže a na závěrečné položce vestoje. Nakonec ztratil na vítěze téměř tři minuty. Přesto se snažil do posledních metrů bojovat naplno a odevzdat maximum.

Celkově se na Mistrovství světa sešlo 28 572 diváků, mezi kterými nechyběl ani prezident Petr Pavel. Atmosféra byla podle všech zúčastněných neskutečná a i přes neúspěch na trati si biatlonista užil podporu fanoušků.

Jiný český biatlonista Mikyska si vedl o něco lépe, když udělal o jednu chybu méně než Krčmář. Na poslední položce vynuloval a byl o půl minuty pomalejší. I přesto byl spokojen s výsledkem, který pro něj znamenal nejlepší umístění v kariéře.

Celkově se český tým umístil na 9. místě v individuálním závodě žen a na 7. místě v mužské i ženské štafetě. Bylo to poprvé od roku 2004, kdy čeští biatlonisté nebyli v individuálních závodech na MS v první osmičce.

Vítězem závodu mužů s hromadným startem se stal J.T. Bø z Norska, který navázal na své předchozí úspěchy a získal již třetí titul na mistrovství světa. Lotyšský biatlonista Rastorgujevs si připsal historicky první medaili pro svou zemi a Fillon Mailet z Francie získal první individuální medaili na tomto šampionátu.

Celkově bylo Mistrovství světa v biatlonu ve Vysočina Aréně plné emocí, dramatických momentů a skvělé atmosféry, kterou si pamatují všichni účastníci.