Muž, který rozhodl finále fotbalového šampionátu v roce 1990, zemřel v Německu, což vyvolalo šok.

Muž, který rozhodl finále fotbalového šampionátu v roce 1990, zemřel v Německu, což vyvolalo šok.

Ve věku 63 let zemřel bývalý německý fotbalista Andreas Brehme, který se stal legendou díky svému gólu z pokutového kopu ve finále mistrovství světa v roce 1990. Tento moment se stal nezapomenutelným okamžikem pro fanoušky fotbalu po celém světě.

Andreas Brehme se narodil 9. listopadu 1960 v Norimberku v Německu a svou fotbalovou kariéru začal v týmu FC Saarbrücken. Později hrál za několik dalších klubů včetně Bayernu Mnichov a Interu Milán. Nicméně, jeho největší úspěchy přišly s německou národní reprezentací.

V roce 1990 se konalo mistrovství světa ve fotbale v Itálii a Německo se dostalo až do finále proti Argentině. V zápase, který skončil remízou 1:1, rozhodl o vítězství Andreas Brehme, který proměnil pokutový kop v posledních minutách utkání. Tento gól zajistil Německu třetí titul mistra světa.

Andreas Brehme byl známý svou tvrdou prací, odhodláním a schopností hrát na různých pozicích na hřišti. Po skončení hráčské kariéry se stal trenérem a pracoval s mládežnickými týmy.

Jeho smrt ve věku 63 let zanechala fotbalový svět smutným a jeho památka bude žít dál díky jeho nezapomenutelnému gólu ve finále mistrovství světa 1990. Andreas Brehme bude vždy považován za jednoho z největších německých fotbalistů v historii.