Dívka dosáhla svého snu a prošla mezi mrakodrapy, i když ještě nedosáhla svého cíle na vrcholu hory.

Dívka dosáhla svého snu a prošla mezi mrakodrapy, i když ještě nedosáhla svého cíle na vrcholu hory.

Plná spokojenost nebyla, ale většina věcí byla v pořádku. Účast v elitní osmičce je samozřejmě velký úspěch, ale pro plavkyni zůstává neuskutečnění olympijského limitu stále nedosaženým cílem. Na nedostatečných podmínkách se podepsalo konání šampionátu již v únoru, což nezanechalo dostatek času na přípravu. Navíc rodinné záležitosti omezily prostor pro trénink, což se mohlo projevit na dosažených výkonech.

I když nebylo vše stoprocentní, organizace šampionátu byla celkem dobrá. Teplá voda a dopingové kontroly byly nejhorší částí zážitku. Dlouhé čekání na odběr krve a následná cesta autobusem do hotelu po náročném dni nebyly příjemné.

Ubytování a stravování také komplikovaly pobyt. I když bylo stravování na začátku uspokojivé, stereotypní jídlo brzy způsobilo nedostatek nadšení. Přestože se plavkyně v hlavním městě Kataru cítila jako malá holka mezi mrakodrapy, teplotní šoky byly pro ni šokující.

I přes neúspěch s olympijským limitem si plavkyně stále věří. Po loňském českém rekordu má jen malou ztrátu na splnění limitu a věří, že po dalších dvou měsících práce bude cíl dosažen. V blízké budoucnosti se chystá na soustředění v Turecku a velké mezinárodní závody ve Švédsku, kde doufá, že zažije radost z úspěchu a bude moci reprezentovat na olympijských hrách v Tokiu v roce 2021.