První šampion Ligy mistrů mimo sever je tým z Ženevy, Lakatoš se stal produktivním lídrem.

První šampion Ligy mistrů mimo sever je tým z Ženevy, Lakatoš se stal produktivním lídrem.

V nedávném finále hokejové Ligy mistrů se švýcarský tým Servette Ženeva utkal s týmem Skelleftea AIK ve vyprodané aréně Patinoire des Vernets. Švýcarský šampion se dvakrát prosadil v přesilových hrách a získal vítězství 3:2. Finále řídila dvojice českých rozhodčích Josef Špůr a Jiří Svoboda.

Liga mistrů je soutěž, ve které se šest týmů z různých zemí Evropy utkává o titul nejlepšího týmu v Evropě. V letošním ročníku byly nejúspěšnější švédské týmy, přičemž tým Skelleftea AIK nedokázal navázat na úspěchy Luley, Frölundy a Rögle.

Jedním z nejlepších českých týmů v letošním ročníku byly Vítkovice, které postoupily do semifinále, kde však podlehly týmu Skelleftea. Nejproduktivnějším hráčem soutěže a nejlepším střelcem se stal kapitán Vítkovic Dominik Lakatoš.

V minulých letech se titulu v Lize mistrů dostalo různým týmům, například HF Lulea ze Švédska, HC Frölunda, JYP Jyväskylä z Finska nebo Tappara Tampere. Letos se vítězem stala Servette Ženeva ze Švýcarska.

Hokejová Liga mistrů je prestižní soutěž, která přináší vzrušující zápasy a umožňuje týmům z různých zemí Evropy ukázat svou sílu a talent. Gratulujeme vítězům a těšíme se na další ročníky této skvělé soutěže.