Leverkusen zvítězil nad Mohučem, Schick a Hložek se připojili k hře ze lavičky

Leverkusen zvítězil nad Mohučem, Schick a Hložek se připojili k hře ze lavičky

Leverkusen dnes zaznamenal významné vítězství ve 33. zápase za sebou, čímž překonal rekord žádného jiného týmu v Bundeslize. Trenér Xabi Alonso a jeho svěřenci si připsali čtvrté ligové vítězství v řadě díky dvěma gólům z dálky. Kapitán švýcarské reprezentace Granit Xhaka poslal Bayer do vedení již ve 3. minutě, ale Dominik Kohr vyrovnal hlavičkou pouhých pět minut poté.

Rozhodující tři body pro Leverkusen přinesla chyba hostujícího brankáře Robina Zentnera, který si v 68. minutě srazil za čáru zdánlivě nebezpečnou střelu Roberta Andricha. Deset minut před koncem zápasu pak Jessic Ngankam zchladil naděje Mohuče na vyrovnání tvrdým faulem, za který byl vyloučen červenou kartou.

Druhý Bayern Mnichov se nyní pokusí snížit ztrátu na Leverkusen v sobotním utkání proti Lipsku. Mnichovský velkoklub byl předchozím rekordmanem soutěže s 32 zápasy bez porážky mezi prosincem 2019 a zářím 2020.

V tabulce Bundesligy momentálně vedou Leverkusen s 61 body, následovaný Bayernem Mnichov s 50 body a Stuttgarem s 46 body. Dortmund a Lipsko se drží na čtvrtém a pátém místě s 41, resp. 40 body. Naopak Darmstadt je momentálně na posledním místě s pouhými 12 body.

Německá fotbalová liga nabízí stále napínavé souboje a zajímavé výsledky, které udržují fanoušky v napětí a těší je na další zápasy.