Poruba informuje o útoku na extraligu a manažer věří, že Kladno by mohlo být v baráži hratelné.

Poruba informuje o útoku na extraligu a manažer věří, že Kladno by mohlo být v baráži hratelné.

Generální manažer Pavel Hinner působí v Porubě od roku 2011, kdy se klub po přechodu firmy RT Torax úspěšně reorganizoval. Následně po sedmi letech dokráčel do první ligy. Od té doby se Poruba snaží plány na postup do extraligy, aby doplnila Vítkovice jako druhý celek z Ostravy.

Před sezonou bylo jasné, že tým je připraven na boj o extraligu. Při pohledu na přípravná utkání bylo zřejmé, že tým hraje dobrý hokej a chválí ho i ostatní týmy. Generální manažer Pavel Hinner věří, že mají veškeré podmínky pro postup a budou se o něj poprat.

Postup do extraligy však není snadný úkol. Play off je velmi zrádné a může přinést nečekané zvraty. Nicméně tým Poruby stojí nohama na zemi a udělá pro postup všechno, co bude v jeho silách.

Kladno, které loni hrálo s Tomášem Plekancem, letos není tak silné. Spolu s dalšími týmy na spodku extraligy jako Mladá Boleslav, mají Porubu šanci na postup. Pokud projdou play off bez zranění, baráž by letos mohla být opravdu hratelná.

Mezi největší soupeře o postup do extraligy patří druhý Vsetín, ale i týmy jako Prostějov nebo Zlín. Generální manažer Pavel Hinner věří, že pokud se Porubě podaří postoupit, derby s Vítkovicemi by bylo zajímavé a vyprodané.

Po rekonstrukci RT Torax Areny za 75 milionů korun se změnil nejen vzhled arény, ale i její funkčnost. Aréna splňuje parametry pro extraligu a nabízí vyšší komfort pro diváky i hráče. I přes komplikace spojené s návratem do haly v Kravařích, se týmu Poruby dařilo a postupně navyšoval náskok.

Pokud by se Porubě podařilo postoupit do extraligy, musela by posílit svůj kádr. Generální manažer Pavel Hinner už teď přemýšlí o posilách na dvě pozice v obraně a tři až čtyři pozice v útoku. Rozhodně by museli přivést hráče s extraligovou zkušeností.

Spolupráce s Vítkovicemi by skončila a Poruba by se stala jejich rivalem v extralize. I když spolupráce funguje dobře, po postupu by museli být týmy konkurenty. Generální manažer Pavel Hinner věří, že by se k tomu město postavilo pozitivně a derby by bylo pikantní a zajímavé pro fanoušky.