Ledecká nedočkala druhého super-G ve Val di Fassa kvůli sněžení.

Ledecká nedočkala druhého super-G ve Val di Fassa kvůli sněžení.

Organizátoři museli bohužel odvolat sobotní super-G závod kvůli hustému nočnímu sněžení, které znemožnilo upravit trať pro závod. Doufali, že budou mít dostatek času na přípravu sjezdovky na neděli, ale bohužel se plán nevydařil.

Tato situace znamenala zklamání pro lyžařky jako je například Mikaela Shiffrinová, která se snaží dohnat náskok ve světovém poháru. Shiffrinová, která se zotavuje z poranění kolena od konce ledna, ztrácí na vedoucí Švýcarku Larou Gutovou-Behramiovou 205 bodů. Zrušení závodu bylo pro ni velkou příležitostí získat body a snížit náskok soupeřky.

Lara Gutová-Behramiová má v průběžném hodnocení disciplíny super-G pouhých pět bodů náskoku před Rakušankou Cornelií Hütterovou. Do konce sezóny zbývají ještě dva super-G závody – 3. března v Kvitfjellu a 22. března na finále Světového poháru v Saalbachu.

Naopak pro českou lyžařku Ester Ledeckou, která se v této sezóně potýkala s nemocí, to byla možnost zlepšit své umístění. Minulou neděli obsadila osmé místo v superobřím slalomu v Crans Montaně a zaznamenala tak svůj nejlepší výsledek v této sezóně Světového poháru.

I přes zrušení závodu se tedy stále můžeme těšit na napínavý boj o body ve světovém poháru mezi nejlepšími lyžařkami světa.