Sparta porazila Litvínov na jeho ledě osmi góly, Kladno překvapivě porazilo Třinec.

Sparta porazila Litvínov na jeho ledě osmi góly, Kladno překvapivě porazilo Třinec.

Hokejová extraliga je v plném proudu a nedávno se odehrálo 49. kolo, které přineslo zajímavé výsledky a události. Jedním z nich bylo utkání mezi týmy HC Verva Litvínov a HC Sparta Praha, ve kterém Sparta zvítězila výsledkem 8:3. Tato výhra zajistila Spartě druhé místo po základní části a jistotu účasti ve čtvrtém ročníku Ligy mistrů. I když má Sparta stále teoretickou naději na posun na první místo, ztrácí na vedoucí Pardubice devět bodů.

V utkání se výrazně prosadil kapitán Michal Řepík, který zaznamenal gól a dvě asistence. Severočeši si zkomplikovali boj o přímou účast ve čtvrtfinále play off a z pátého místa ztrácejí na Kometu Brno tři body.

Další zajímavostí z utkání byla absence kapitána Sukeľa u domácího týmu, který se vrátil do sestavy pouze jedno kolo předtím po čtyřměsíční pauze. Před vyprodaným stadionem se odehrál charitativní Vlasatý zápas, který podpořil spolek Nové háró.

Sparta ovládla druhou třetinu utkání a během devíti minut nasázela čtyři góly. Tato dravá hra jí zajistila vítězství nad Litvínovem. Další zajímavé výsledky 49. kola extraligy zahrnovaly vítězství Kladna nad Třincem 5:2, vítězství Pardubic nad Mladou Boleslaví 4:1 a vítězství Vítkovic v Liberci 4:3 po prodloužení.

Celkově se hokejová extraliga blíží ke konci základní části a boje o play off jsou stále napínavé. Fanoušci se mohou těšit na další zajímavé zápasy a dramatické momenty na ledě.