Čtyři týmy Red Bull, historická americká revoluce a loučení s Hamiltonem. Zahajuje se nová sezóna Formule 1.

Čtyři týmy Red Bull, historická americká revoluce a loučení s Hamiltonem. Zahajuje se nová sezóna Formule 1.

Sobotní Velkou cenou Bahrajnu odstartuje 75. ročník světového šampionátu formule 1. Ani letos nebude nouze o zajímavé příběhy.

Jedním z největších příběhů této sezóny je návrat čtyřnásobného mistra světa Sebastiana Vettela, který se po odchodu z Ferrari připojil k týmu Aston Martin. Fanoušci jsou napjatí, jak se mu povede v novém prostředí a zda dokáže znovu bojovat o titul.

Dalším zajímavým momentem bude debut nového týmu Haas, který letos nasadí mladého Micka Schumachera, syna legendárního Michaela Schumachera. Mladý Schumacher má za sebou úspěšnou kariéru v nižších kategoriích a fanoušci jsou zvědaví, jak se mu bude dařit ve světovém šampionátu.

Americká stáj Haas však není jediným týmem, který bude mít nové tváře. Tým Alpine představil nového jezdce Fernanda Alonsa, který se po dvou letech vrátil do formule 1. Alonso je dvojnásobným mistrem světa a jeho návrat vyvolal velkou pozornost.

Kromě nových tváří se fanoušci mohou těšit i na pokračování souboje mezi Mercedesem a Red Bullem. Týmy bojovaly o titul v minulých sezónách a letos se očekává, že bitva bude opět velmi vyrovnaná.

A co se týče jezdců, Lewis Hamilton bude obhajovat svůj sedmý titul mistra světa. Britský jezdec je jedním z nejúspěšnějších jezdců v historii formule 1 a fanoušci jsou zvědaví, zda dokáže překonat legendárního Michaela Schumachera a získat osmý titul.

Celkově se můžeme těšit na zajímavou a napínavou sezónu formule 1, plnou emocí, adrenalinu a nečekaných zvratů. Sobotní Velká cena Bahrajnu je jen začátkem toho, co nás čeká v letošním ročníku šampionátu.