Dálkař Juška nedosáhl postupu do užšího finále na HMS, zranění vyřadilo překážkáře Svobodu.

Dálkař Juška nedosáhl postupu do užšího finále na HMS, zranění vyřadilo překážkáře Svobodu.

Nenavázal tak na loňskou sedmou příčku z mistrovství světa pod širým nebem ani na výkony z letošní halové sezony, v níž se dostal i za osm metrů. Druhá polovina soutěže dálkařů tak v Glasgow pokračoval bez něj.

Halový světový titul obhájil Miltiadis Tentoglu. Skočil 822 cm stejně jako stříbrný Ital Mattia Furlani. Třetí byl Jamajčan McLeod (821).

Český rekordman Juška dopadl podobně jako v pátek koulař Tomáš Staněk, také on předvedl na vrcholné akci halové sezony nejhorší výkon. V šestnáctičlenném startovním poli porazil jen dva soupeře, přičemž jeden z nich Arnovis Dalmero z Kolumbie neměl ani jeden platný pokus.

Svobodův „poslední tanec“

Z českých vícebojařů si po první disciplíně sedmiboje vede lépe Vilém Stráský. Šedesátku zaběhl za 6,95 sekundy, čímž zaostal o sedm setin za osobním maximem a dělí se o šestou příčku.

Republikový šampion Ondřej Kopecký se výkonem 7,10 sekundy zařadil na konec jedenáctičlenného startovního pole. Sedmiboj má v dnešním úvodním bloku na programu ještě dálku a kouli.

Petr Svoboda na halovém mistrovství světa nedokončil rozběh na 60 metrů překážek. Od začátku měl problémy a po třetí překážce zastavil.

Devětatřicetiletý atlet, který se teprve na republikovém šampionátu vrátil po roční zdravotní pauze, zklamaně schoval obličej v dlaních. Do semifinále nepostoupil ani nováček Štěpán Schubert.

Halový mistr Evropy z roku 2011 Svoboda zavadil o druhou překážku a krizovou situaci znovu nevydrželo jeho tělo.

„Udělal jsem tam technickou chybu, kterou jsem se snažil vyrovnat. Něco mě tady chytlo v předním stehně, jak jsem se to snažil udržet. To je furt něco, je mi to líto. Prostě last dance,“ soukal ze sebe v rozhovoru pro Českou televizi.

Jeho nástupcem by mohl být dvacetiletý Schubert, který však při debutu na vrcholné seniorské akci zaostal za svými možnostmi. Výkon 7,88 sekundy byl o dvanáct setin horší než jeho osobní rekord z únorového mistrovství republiky v Ostravě.

„Nejsem spokojený. Věřil jsem si na víc, ale jsou to překážky. Myslím, že nějaké zkušenosti už mám a měl bych předvést něco lepšího. Nervozita není horší než na mládežnických akcích, prostě to nevyšlo,“ zhodnotil své vystoupení.

Rozběh v dnešní první části programu v Glasgow čeká z českých reprezentantů ještě českou rekordmanku na 60 metrů Karolínu Maňasovou.

Dálkař Juška na HMS nepostoupil do užšího finále, překážkáře Svobodu vyřadilo zranění

Český dálkař Radek Juška nenavázal na svou sedmou příčku z mistrovství světa pod širým nebem ani na výkony z letošní halové sezony, kdy se dostal i za osm metrů. Druhá polovina soutěže dálkařů tak v Glasgow pokračovala bez něj.

Halový světový titul obhájil Miltiadis Tentoglu, který skočil 822 cm, stejně jako stříbrný Ital Mattia Furlani. Třetí příčku obsadil Jamajčan McLeod s výkonem 821 cm.

Český rekordman Juška dopadl podobně jako v pátek koulař Tomáš Staněk, kdy oba předvedli na vrcholné akci halové sezony nejhorší výkony. V šestnáctičlenném startovním poli porazil pouze dva soupeře, přičemž jeden z nich, Arnovis Dalmero z Kolumbie, neměl ani jeden platný pokus.

Z českých vícebojařů si po první disciplíně sedmiboje vede lépe Vilém Stráský, který zaběhl stovku za 6,95 sekundy, čímž zaostal o sedm setin za osobním maximem a dělí se o šestou příčku. Republikový šampion Ondřej Kopecký se výkonem 7,10 sekundy zařadil na konec jedenáctičlenného startovního pole. Sedmiboj má v dnešním programu ještě dálku a kouli.

Petr Svoboda na halovém mistrovství světa nedokončil rozběh na 60 metrů překážek. Od začátku měl problémy a po třetí překážce zastavil. Devětatřicetiletý atlet, který se teprve na republikovém šampionátu vrátil po roční zdravotní pauze, zklamaně schoval obličej v dlaních. Do semifinále nepostoupil ani nováček Štěpán Schubert.

Halový mistr Evropy z roku 2011 Svoboda zavadil o druhou překážku a krizovou situaci znovu nevydrželo jeho tělo. Jeho nástupcem by mohl být dvacetiletý Schubert, který však při debutu na vrcholné seniorské akci zaostal za svými možnostmi. Výkon 7,88 sekundy byl o dvanáct setin horší než jeho osobní rekord z únorového mistrovství republiky v Ostravě.

Rozběh v dnešní první části programu v Glasgow čeká z českých reprezentantů ještě českou rekordmanku na 60 metrů Karolínu Mašasovou.