Česká štafeta zasažena smůlou: Krsek ztrácí kolík po těsné strkanici s soupeřem.

Česká štafeta zasažena smůlou: Krsek ztrácí kolík po těsné strkanici s soupeřem.

Toto kvarteto tak v Glasgow nenaváže na páté místo z předloňského šampionátu v Bělehradě. O postup ještě budou bojovat ženy v sestavě Tereza Petržilková, Terezie Táborská, Lurdes Gloria Manuel a Lada Vondrová.

Čtvrtkaři měli nakročeno k postupu. Müller předal jako první a vedoucí pozici udržel i Desenský, který společně s Polákem odskočil portugalské a nizozemské štafetě.

Na třetím úseku se ale situace vyrovnala. Šorm sice předal jako první, ale prakticky v jedné linii se třemi soupeři. Na to doplatil Krsek, který v tlačenici u mantinelu přišel o kolík.

„Holanďan mi vrazil přímo do ruky a tím mi ho vyrazil. Držel jsem ho pevně, ale trefil mě přímo loktem,“ popsal Krsek v České televizi kritickou situaci. Česká výprava podle informací ČT z dějiště šampionátu podala protest.

Helena Jiranová neuspěla v rozběhu na 60 metrů překážek. Doběhla šestá v čase 8,19 sekundy, který byl o desetinu horší než její letošní maximum.

„Nezdálo se mi to tak špatné. Myslela jsme si, že to bude lepší tak o desetinu. Jsem letos ve formě a chtěla jsem to zde ukázat, bohužel to nevyšlo,“ litovala osmadvacetiletá běžkyně, která se celkově zařadila na 30. příčku.

Česká štafeta ve sprintu na 4×400 metrů zažila obrovskou smůlu na evropském šampionátu v atletice v Glasgow. Kvarteto tvořené Lukášem Müllem, Michaelem Desenským, Jakubem Šormem a Zdeňkem Krskem mělo nakročeno k postupu do finále, ale bohužel se jim to nepodařilo.

Müller předal štafetu jako první a Desenský udržel vedoucí pozici. Na třetím úseku se však situace změnila. Šorm sice předal štafetu jako první, ale ve tlačenici u mantinelu Zdeněk Krsek přišel o kolík. Holanďan mu totiž vrazil loktem do ruky a vyrazil mu ho.

„Chtěli jsme postoupit do finále, ale bohužel se to nepovedlo kvůli této nešťastné události. Držel jsem kolík pevně, ale soupeř mě zasáhl loktem a vyrazil mi ho,“ uvedl Krsek v rozhovoru pro českou televizi. Česká výprava podala protest, ale nakonec nebyl úspěšný.

Helena Jiranová se také nevyhnula smůle, když nedokázala postoupit do finále na 60 metrů překážek. S časem 8,19 sekundy obsadila šesté místo, což bylo o desetinu horší než její letošní maximum.

„Byla jsem přesvědčená, že to bude lepší alespoň o desetinu sekundy. Myslela jsem si, že jsem ve formě a chtěla jsem to ukázat, ale bohužel to nevyšlo,“ litovala Jiranová po závodě.

Celkově tak česká štafeta i Helena Jiranová zažili smůlu na evropském šampionátu v atletice v Glasgow, ale i přes nepříznivé okolnosti bojovali a ukázali své sportovní nasazení.