Real Madrid je rozhořčený po kontroverzním rozhodnutí sudího.

Real Madrid je rozhořčený po kontroverzním rozhodnutí sudího.

Na rozhodčího se hráči Realu sesypali jako vosy a také trenér Carlo Ancelotti se přímo na hřišti domáhal vysvětlení, proč sudí zápas ukončil uprostřed rozehrané akce.

Kritická situace nastala v 99. minutě, tedy už po vypršení oficiálně oznámeného sedmiminutového nastavení. Rozhodčí Jesús Gil nechal ještě Real rozehrát roh, který domácí odvrátili. Soupeř se ale znovu zmocnil míče a Díaz jej z pravé strany poslal před bránu. V tu chvíli zazněl hvizd rozhodčího.

Nadšení ze vstřeleného gólu okamžitě vystřídala frustrace, u domácích hráčů to bylo naopak, protože někteří evidentně ukončení zápasu nepostřehli.

„To, co se stalo, nemá obdoby. Tohle jsem nikdy nezažil. Myslím, že udělal chybu,“ řekl Ancelotti médiím. „Kdyby pískl poté, co soupeř odvrátil míč…, pak by to bylo v pořádku. Ale on nechal pokračovat ve hře a my měli šanci,“ zlobil se čtyřiašedesátiletý italský kouč.

Na hřišti bezprostředně poté nastal chaos a vzplály emoce, došlo i na strkanice. Hráči Realu u rozhodčího protestovali, Joselu dostal žlutou kartu a Bellingham dokonce červenou. I to Ancelottiho rozčílilo. „Protože neřekl nic urážlivého. Byla to frustrace. Řekl ‚fucking goal‘, a to taky byl,“ konstatoval Ancelotti.

Podle španělských médií Bellingham na rozhodčího zakřičel: „Sakra, tohle je gól. Míč byl ve vzduchu. Co to k čertu je?“ Gil údajně do zápisu uvedl, že červená karta následovala kvůli agresivnímu jednání.

Real po remíze 2:2, kterou dvěma góly obstaral Vinícius Junior, dal možnost druhé Gironě snížit aktuálně sedmibodové manko. Třetí nerozhodný výsledek z posledních pěti ligových utkání přišel před středeční odvetou osmifinále Ligy mistrů s Lipskem. První zápas Real vyhrál v Německu 1:0. „Musíme se vrátit do normálu, protože nás čeká důležitý zápas,“ uvedl Ancelotti.

Real Madrid se nedávno ocitl ve velkém rozruchu po kontroverzním rozhodnutí rozhodčího během ligového zápasu. Hráči a trenér Carlo Ancelotti byli zděšeni, když sudí zápasu ukončil uprostřed rozehrané akce, což vedlo k vášnivým protestům a následnému chaosu na hřišti.

Kritická situace nastala v 99. minutě, tedy již po oficiálně oznámeném sedmiminutovém nastavení. Rozhodčí nechal Real Madrid rozehrát rohový kop, který domácí tým odvrátil. Poté, co se Real znovu zmocnil míče a poslal ho před bránu, zazněl záhadný hvizd rozhodčího.

Carlo Ancelotti se okamžitě pustil do rozhodčího a označil jeho rozhodnutí za chybu. Hráči Realu byli zděšeni a frustrace se rychle změnila v vztek. Na hřišti došlo k potyčkám a hráči byli potrestáni žlutými a dokonce i červenými kartami.

Po remíze 2:2, kterou dvěma góly zajistil Vinícius Junior, Real Madrid zůstal sedm bodů za vedoucím týmem. Toto kontroverzní rozhodnutí rozhodčího zanechalo Real Madrid v rozpakách a Ancelotti se snažil uklidnit situaci těsně před důležitým zápasem v Lize mistrů.

Celá situace vyvolala bouřlivé reakce a diskuse ve fotbalovém světě a ukázala, jak důležité je spravedlivé a objektivní rozhodování rozhodčích ve sportu.