Tenisová asociace tvrdí, že byl zrušen nepřiměřený trest vzteklému Rusovi.

Tenisová asociace tvrdí, že byl zrušen nepřiměřený trest vzteklému Rusovi.

Po odvolání pátého hráče světa o tom na webu informovalo vedení okruhu ATP.

Rubljov byl v Dubaji vyloučen poté, co se v semifinále s Alexanderem Bublikem z Kazachstánu dostal za stavu 5:6 ve třetím setu do ostrého sporu s čárovým rozhodčím.

Sudímu křičel zblízka do obličeje a podle supervizora turnaje mu v ruštině vulgárně nadával.

Rubljov byl diskvalifikován a dostal pokutu 36.400 dolarů. Navíc měl podle pravidel přijít o veškeré finanční prémie i body z Dubaje, tomu se ale po odvolání vyhnul.

„Došli jsme k závěru, že v tomto případě by šlo o nepřiměřený trest,“ uvedla ATP.

Vzteklému Rusovi zrušili trest. Byl nepřiměřený, tvrdí tenisová asociace

Ruský tenista Andrej Rublev nedávno zažil kontroverzní okamžik na turnaji v Dubaji, kde byl vyloučen poté, co se dostal do ostrého sporu s rozhodčím. Avšak po odvolání byl tento trest zrušen a tenisová asociace ATP označila původní trest za nepřiměřený.

Rublev se ve čtvrtfinále utkal s Alexandrem Bublikem a ve třetím setu se dostal do sporu s rozhodčím při stavu 5:6. Podle dohledatele se Rublev přiblížil rozhodčímu a vulgárně ho nadával, což vedlo k jeho diskvalifikaci z turnaje.

Původně měl Rublev zaplatit pokutu ve výši 36 400 dolarů a přijít o finanční odměnu a body z turnaje v Dubaji. Nicméně po odvolání byl trest zrušen a Rublev se tak vyhnul těmto důsledkům.

ATP ve svém prohlášení uvedla, že došla k závěru, že původní trest byl nepřiměřený a rozhodla se ho zrušit. Rublev tak může pokračovat v sezóně bez dalších sankcí za své chování na turnaji v Dubaji.

Tento incident ukazuje, jak důležité je dodržovat pravidla a respektovat rozhodnutí rozhodčích na tenisových turnajích. I když emoce mohou být v tenisu velmi silné, hráči by měli zachovávat klid a dodržovat pravidla fair play.