Opilci pádali na trať v Holmenkollenu, lyžařka se stěžovala na alkoholové výpary.

Opilci pádali na trať v Holmenkollenu, lyžařka se stěžovala na alkoholové výpary.

Zástupce Červeného kříže uvedl, že 130 osob ve věku 16 až 20 let potřebovalo pomoc buď kvůli zraněním, nebo opilosti. Podle policie v Oslu někteří z fanoušků útočili i na ochránce pořádku.

Švédská lyžařka Moa Lundgrenová listu Expressen řekla, že během závodu alkoholové výpary u trati cítila. „Bylo to jak mezi námořníky,“ uvedla.

Její krajanku Fridu Karlssonovou, která závod vyhrála, fanoušci před cílem vypískali. „Rozhodně to nebylo moc uctivé. Říkala jsem si ‚není mi vás líto?‘ Nebylo mi z toho dobře,“ řekla třetí žena celkového pořadí Světového poháru.

Domácím lyžařkám maraton nevyšel. Nejlepší Norkou byla sedmá Astrid Slindová.

Česká reprezentantka Kateřina Janatová při debutu na trati 50 km doběhla devatenáctá. „Byla to pro mě první padesátka ve Světovém poháru a bylo to opravdu hodně náročné. Bojovala jsem a jsem ráda, že top 20 padlo i tady. Ale stálo mě to hodně sil,“ uvedla Janatová na webu lyžařského svazu.

Na vítěznou Karlssonovou ztratila osm a půl minuty. „Jsem ráda, že jsem potvrdila formu a přidala další potřebné body do hodnocení. Lyže byly super. Musela jsem je vyměnit ve třetím kole, protože mi přišlo, že trošku odchází odraz. Pak už to bylo v pořádku,“ řekla šestadvacetiletá lyžařka, která je v hodnocení seriálu čtrnáctá.

V nedávném závodě ve švédském Holmenkollenu došlo k nečekaným incidentům, kdy na trať padali opilci. Zástupce Červeného kříže uvedl, že 130 lidí ve věku 16 až 20 let potřebovalo pomoc buď kvůli zraněním nebo opilosti. Někteří fanoušci dokonce útočili na ochrance pořádku, což vyvolalo obavy z bezpečnosti na akci.

Švédská lyžařka Moa Lundgrenová se stěžovala na alkoholové výpary u trati během závodu. Popisovala to jako nepříjemné prostředí, které připomínalo námořníky. Její krajanka Frida Karlssonová, která závod vyhrála, pak byla vypískána fanoušky před cílem. Tento neuctivý akt ji velmi zasáhl a vyjádřila své rozhořčení nad chováním některých diváků.

Domácím lyžařkám se maraton nevydařil a nejlepší Norkou byla sedmá Astrid Slindová. Česká reprezentantka Kateřina Janatová doběhla na trati 50 km na devatenáctém místě. Poprvé se účastnila závodu ve Světovém poháru a i přes náročnou trať byla spokojená s umístěním.

Vítěznou Karlssonovou předběhla o osm a půl minuty. Karlssonová byla ráda, že potvrdila svou formu a získala další body do hodnocení. I přes drobné problémy s lyžemi se jí podařilo zajistit si čtrnácté místo v celkovém pořadí seriálu.

Celkově lze říci, že závod ve švédském Holmenkollenu byl poznamenán nevhodným chováním některých diváků a problémy s bezpečností na trati. Doufejme, že podobné incidenty se nebudou opakovat a sportovní události budou probíhat v klidném a bezpečném prostředí pro všechny zúčastněné.