Krpálek postupuje do finále Grand Prix v Linci a zahajuje sezónu parádním vystoupením.

Krpálek postupuje do finále Grand Prix v Linci a zahajuje sezónu parádním vystoupením.

První tři zápasy zvládl Krpálek před časovým limitem. Nejdříve porazil Jannise Antoniua z Kypru, pak si poradil se Srbem Igorem Vracarem a ve čtvrtfinále jeho útoku neodolal Ukrajinec Jevhenij Baljevskyj. Semifinále nabídlo reprízu finále olympijských her v Tokiu. Stejně jako před třemi lety pod pěti kruhy byl úspěšnější Krpálek, který zvítězil ve druhé minutě nastavení na ipon. Nyní narazí na turnajovou jedničku Grandu. Dvaatřicetiletému Kubánci patří čtvrtá příčka ve světovém žebříčku.

Těsně před bojem o medaile skončil v kategorii do 90 kilogramů David Klammert. Po výhrách nad Korejcem Kwak Tong-hanem a Ukrajincem Nikitou Judanovem postoupil do čtvrtfinále. Tam byl nad jeho síly Tristani Mosakhlishvili ze Španělska a v opravách Klammert nestačil na Maďara Krisztiana Tótha.

Jednu výhru v kategorii do 90 kilogramů zapsal Radomír Musil, jenž porazil Francouze Eniela Carolyho. Ve druhém kole ho zastavil Američan John Jayne.

Český judista Lukáš Krpálek se výborně představil na Grand Prix v Linci a postoupil až do finále. V prvních třech zápasech porazil soupeře před časovým limitem a ukázal svou sílu a kvalitu. V semifinále se mu podařilo porazit Kubánce, který je momentálně čtvrtým judistou ve světovém žebříčku. Krpálek tak ukázal, že je stále v špičkové formě a patří mezi nejlepší judisty světa.

Dalším českým judistou, který se účastnil turnaje v Linci, byl David Klammert. Ten se také prezentoval dobře a postoupil až do čtvrtfinále. Bohužel v tomto kole nestačil na soupeře ze Španělska a musel se spokojit s konečným umístěním.

Dalším českým reprezentantem na turnaji byl Radomír Musil, který zaznamenal jednu výhru v kategorii do 90 kilogramů. Musil porazil francouzského soupeře, ale ve druhém kole už nestačil na amerického judistu.

Celkově lze říci, že česká judistická reprezentace se na Grand Prix v Linci prezentovala dobře a ukázala svou sílu a kvalitu. Lukáš Krpálek se dokázal probojovat až do finále, což je skvělý výsledek a potvrzení jeho kvality a bojovnosti. Další turnaje a soutěže nás určitě ještě čekají, tak držíme našim judistům palce a přejeme jim mnoho úspěchů.