Hráči Islanders nedali Gudasovi a Dostálovi šanci, Anaheim inkasoval 6 gólů.

Hráči Islanders nedali Gudasovi a Dostálovi šanci, Anaheim inkasoval 6 gólů.

Anaheim obdržel šest branek podruhé za sebou. Po prohře s Dallasem 2:6 si Kačeři nevylepšili bilanci ani v dalším domácím duelu proti Islanders.

S newyorským celkem nezachytili začátek a po první třetině prohrávali 0:3. Dostál inkasoval tři góly z úvodních šesti střel a po první třetině měl úspěšnost zákroků pouhých 50 procent.

V úvodu druhého dějství vrátil Anaheim do hry Alex Killorn, jenž z rychlého protiútoku snížil na 1:3. Na začátku celé akce byl Gudas, jenž bodoval po třech zápasech a s šesti góly a 10 nahrávkami je druhým nejproduktivnějším českým obráncem.

Třetí dvacetiminutovka namísto tlaku domácích opět gólově patřila Islanders. Ti dalšími třemi góly uzavřeli skóre na konečných 6:1 a po šesté výhře v řadě se posunuli na osmé místo Východní konference. Anaheim prohrál třetí z posledních čtyř zápasů a na Západě je čtrnáctý.

NHL:

Pittsburgh – Edmonton 0:4, Minnesota – Nashville 4:3 v prodl., Anaheim – NY Islanders 1:6, Chicago – Arizona 7:4, Carolina – Calgary 7:2.

Anaheim Ducks nedokázali zastavit rozjeté hráče New York Islanders a prohráli 1:6. Tato porážka znamená již šestou branku inkasovanou v řadě pro tým Anaheim. Po první třetině prohrávali domácí hráči dokonce 0:3 a brankář Dostál nezachytil tři ze šesti střel, což znamenalo úspěšnost zákroků pouze 50 procent.

Ve druhé třetině se sice Anaheim snažil vrátit do hry díky gólu Alexe Killorna, který snížil na 1:3, ale New York Islanders byli stále nebezpeční. Třetí třetina patřila opět hostujícímu týmu, který přidali další tři góly a uzavřeli skóre na konečných 6:1.

Po této porážce se Anaheim Ducks propadli na čtrnácté místo v Západní konferenci, zatímco New York Islanders se posunuli na osmou pozici ve Východní konferenci.

V ostatních zápasech NHL zaznamenali vítězství týmy Edmonton Oilers nad Pittsburgh Penguins 4:0, Minnesota Wild nad Nashville Predators 4:3 v prodloužení, Chicago Blackhawks nad Arizona Coyotes 7:4 a Carolina Hurricanes nad Calgary Flames 7:2.