Reflektor spadl na palubovku během zápasu, kde hráli i Češi: Centimetry od tragédie.

Reflektor spadl na palubovku během zápasu, kde hráli i Češi: Centimetry od tragédie.

Nehoda v Areně Fernanda Buesy, jež pojme 15 tisíc diváků, se stala v poslední minutě zápasu během oddechového času.

Na palubovce v té chvíli místo hráčů byla skupina tanečnic. Reflektor dopadl jen centimetry od nich. Po zametení trosek osvětlení ze hřiště zápas pokračoval.

Zápas, z něhož zbývalo odehrát 46 sekund, týmy dokončily. Baskonia po utkání oznámila, že zahájila vyšetřování nehody.

Dnes baskický celek uvedl, že šlo o selhání lidského faktoru.

Klub, který stejně jako Barcelona hraje také v Evropské lize, se rozhodl ukončit spolupráci s poskytovatelem technických služeb v hale.

Baskonia zvítězila 103:96. Barceloně nepomohlo ani 14 bodů Veselého, Satoranský dal tři body.

Jejich tým je v tabulce třetí s výrazným odstupem za Realem Madrid a Málagou. Baskonii patří deváté místo a ztrácí dva body na postup do play off.

V nedávném zápase v Areně Fernanda Buesy, která pojme až 15 tisíc diváků, došlo k nebezpečné nehodě, která mohla skončit tragicky. Během oddechového času poslední minuty zápasu spadl na palubovku reflektor jen centimetry od skupiny tanečnic, které právě prováděly svůj vystoupení.

Naštěstí se nikomu nic nestalo a po zametení trosek osvětlení ze hřiště mohlo utkání pokračovat. Zbývalo odehrát pouhých 46 sekund, které oba týmy dokončily. Po zápase Baskonia oznámila, že zahájila vyšetřování této nebezpečné nehody.

Dnes baskický celek potvrdil, že šlo o selhání lidského faktoru. Klub se rozhodl ukončit spolupráci s poskytovatelem technických služeb v hale, aby podobný incident nemohl nastat znovu.

Baskonia nakonec zvítězila nad Barcelonou v poměru 103:96. Ani 14 bodů Jana Veselého nebo tři body od Tomáše Satoranského nepomohly Barceloně k vítězství. Jejich tým se momentálně nachází na třetím místě v tabulce s výrazným odstupem za Realem Madrid a Málagou. Baskonii patří deváté místo a ztrácí pouhé dva body na postup do play off.

Tato nehoda je důkazem, jak důležité je bezpečnostní opatření při sportovních akcích a jak rychle se může situace změnit. Je dobře, že se v tomto případě vše obešlo bez zranění a že se podařilo utkání dokončit bez dalších komplikací.