Video: Jak Schick získal červenou kartu a jeho spoluhráč překvapil úžasným trikem.

Video: Jak Schick získal červenou kartu a jeho spoluhráč překvapil úžasným trikem.

Bayer v neděli hostil soupeře coby vedoucí tým tabulky a po sobotní vysoké výhře Bayernu 8:1 nad Mohučí chtěl znovu vrátit náskok na mnichovský celek na deset bodů.

Jenže „Vlci“ odolávali, ve 22. minutě jim po ráně Floriana Wirtze pomohla i tyč.

Jeden z klíčových okamžiků přišel ve 28. minutě. Schick vystihl zpětnou přihrávku soupeře, u míče byl dřív než Moritz Jenz, píchl si ho kolem něj a omaskovaný obránce mu přišlápl špičku kopačky. Jenz viděl žlutou kartu, a protože už jednu měl, pakoval se po červené ze hřiště.

Leverkusen využil přesilovku záhy. Alejandro Grimaldo nadchl parádní akcí, když se úžasně uvolnil patičkou a jeho následný centr uklidil hlavou do sítě Nathan Tella.

Ve druhé půli favorit proti oslabenému soupeři vítězství pojistil v závěru druhým gólem, v 86. minutě se prosadil Wirtz.

To už byl Schick na střídačce, místo uvolnil o osm minut dříve Borjovi Iglesiasovi.

Další český útočník Adam Hložek naopak přišel na trávník v 90. minutě, jeho krajan Matěj Kovář nebyl ani mezi náhradníky.

Leverkusen si v Bundeslize připsal šestou výhru v řadě, v probíhající sezoně stále neprohrál ani jeden soutěžní zápas a jeho série se natáhla na 36 utkání.

O titulu ale pořád nechtějí v BayAreně mluvit. „Abych byl upřímný, ještě bych s tím chvíli počkal,“ prohlásil kouč Xabi Alonso.

„Myslím, že tak v dubnu bude ten správný čas, ještě stále máme dost zápasů. Ten příští bundesligový ve Freiburgu, pak máme Hoffenheim. Chceme jít krok za krokem. Jasně, situace je skvělá, ale bereme to tak, že nic nemáme jistého,“ doplnil stratég Leverkusenu.

Jeho tým je navíc ve hře o trofej i v Německém poháru, kde ho v semifinále čeká druholigový Düsseldorf, a v Evropské lize, v níž v prvním duelu osmifinále uhrál remízu 2:2 na půdě Karabachu.

Bayer Leverkusen si v neděli připsal další výhru v Bundeslize, když porazil soupeře a vedoucí tým tabulky, Wolfsburg, 2:0. Tento výsledek jim pomohl udržet se na druhém místě v tabulce a snížit náskok vedoucího Bayernu Mnichov na sedm bodů.

Zápas nabídl zajímavé momenty, jako například situaci ve 28. minutě, kdy se Patrik Schick dostal do souboje s Moritzem Jenzem a ten byl následně vyloučen za faul na Schicka. Leverkusen dokázal využít přesilovku a skórovat brankou Nathana Telly.

Ve druhé půli Leverkusen pojistil výhru dalším gólem, tentokrát se prosadil Florian Wirtz. Schick byl v té době již na střídačce, když ho nahradil Borja Iglesias. Český útočník Adam Hložek se dostal na hřiště až v závěru zápasu, zatímco jeho krajan Matěj Kovář nebyl ani mezi náhradníky.

Leverkusen si tak udržuje svou neporazitelnost v této sezóně Bundesligy a navíc je stále ve hře o trofej v Německém poháru a Evropské lize. Trenér Xabi Alonso však zdůrazňuje, že tým musí zůstat pokorný a brát každý zápas krok za krokem.

Leverkusen má před sebou další náročné zápasy, ale díky své skvělé formě a týmovému duchu se zdá být připravený bojovat o tituly v různých soutěžích. Budeme sledovat, jak si tým povede v nadcházejících utkáních a jestli dokáže udržet svou sérii neporazitelnosti.