Macháč hrozil trenérovi, že nedostane žádné peníze. Wilander byl ohromen nad Čechem.

Macháč hrozil trenérovi, že nedostane žádné peníze. Wilander byl ohromen nad Čechem.

Na druhém největším kurtu areálu Rolanda Garrose byla parádní atmosféra. Třicátý čtvrtý hráč světa trýznil svými kouzly ruskou hvězdu a světovou pětku. 

Macháč zvedl diváky ze sedadel v pátému gem první sady, kdy se bránil Medveděvově útoku od sítě, dvakrát si přendal raketu do levé ruky a podruhé z toho byl parádní prohoz po čáře a proměněný brejkbol. 

„Tohle bude úder celého turnaje,“ uvedli komentátoři stanice Eurosport. „Nejlepší levák na světě,“ žasl pro změnu někdejší první hráč světa Švéd Mats Wilander. 

O výhodu ale český tenista záhy přišel a dramatická bitva pokračovala. V technických výměnách outsider proti favoritovi rozhodně neztrácel. K vidění byly parádní kraťasy i přestřelky u sítě.

„Z Macháče vyrostl skvělý tenista, za poslední rok udělal úžasný pokrok. A ty jeho extra krátké šortky mi připomínají dobu 80. let,“ zavtipkoval zase legendární trenér André Agassiho nebo Andyho Murrayho Brad Gilbert. 

Jediný český tenista v singlovém pavouku ale ukázal i odvrácenou tvář své hry. Nezvládl koncovky setů a kvůli pár míčům prohrál první dvě sady. 

Výrazně k tomu přispěly zahozené smeče u sítě. A kvůli tomu vystartoval na svého trenéra Daniela Vacka. 

„Nedostaneš žádný prize money. Za co bys měl dostat peníze. Smeče vůbec netrénujeme. To mám zase s něčím přijít já?“ křičel na tribunu Macháč.

Jeho slova jsou o to pikantnější, že o Vacka se zajímá policie v souvislosti s dotační kauzou kolem Českého tenisového svazu.

Paradoxně právě tahle hádka Macháče nastartovala a ve třetí sadě přímo smetl Medveděva z kurtu. Povolil bývalé jedničce žebříčku jediný gem. 

V tom čtvrtém ale opět nabídl soupeři několik laciných míčů, prohrál sadu 4:6 a tím i celý zápas. Hvězdný Rus měl i tak pro soupeře slova obdivu.

„Tomáš skvěle podával, nebylo vůbec jednoduché se proti němu dostat k brejkbolům. Byl to opravdu těžký zápas,“ přiznal hned na kurtu.

Z českých zástupců v singlovém pavouku antukového grandslamu už tak zůstává na turnaji pouze Markéta Vondroušová, kterou v neděli čeká bitva o čtvrtfinále proti Srbce Olze Danilovičové. 

Na druhém největším kurtu areálu Roland Garros se odehrála napínavá tenisová bitva mezi třicátým čtvrtým hráčem světa a ruskou hvězdou. Atmosféra byla skvělá a diváci byli nadšeni z kouzel, která na kurtu předváděli oba soupeři.

Macháč, třicátý čtvrtý hráč světa, dokázal v pátém gemu první sady zvednout diváky ze sedadel svými úžasnými kousky. Jeho brejkový bod po skvělém prohozu po čárce byl označen jako možný úder celého turnaje. Legendární švédský hráč Mats Wilander označil Macháče za nejlepšího leváka na světě.

I přes skvělé momenty se Macháčovi nedařilo udržet vedení a dramatický zápas pokračoval. Outsider proti favoritovi neztrácel a oba hráči předváděli skvělé technické výměny a úžasné kraťasy i přestřelky u sítě.

Macháč ukázal skvělou hru, ale bohužel nedokázal zvládnout koncovky setů a prohrál první dvě sady kvůli pár chybám u sítě. Zklamaný z vlastního výkonu se dokonce pustil do svého trenéra Daniela Vacka, vyhrožoval mu, že nedostane žádné peníze a že jejich tréninky nejsou dostatečné.

Tato kontroverze kolem Macháče a jeho trenéra Vacka však paradoxně nastartovala Macháče k vítězství ve třetí sadě, kde smetl Medveděva. Nakonec však Macháč nabídl soupeři několik laciných chyb a prohrál zápas. Hvězdný ruský hráč si však pochvaloval Macháčovu skvělou hru a těžký zápas.

Z českých zástupců v singlovém pavouku Roland Garros tak zůstává na turnaji pouze Markéta Vondroušová, která se chystá na bitvu o čtvrtfinále proti Srbce Olze Danilovićové. Celkově byla tato tenisová bitva plná emocí, skvělých momentů a dramatických zvratů, které diváky jistě nadchly.