V Sardinii dvě desetiny rozhodly v závodě, ve kterém si Prokop zajistil body na zamilované soutěži.

V Sardinii dvě desetiny rozhodly v závodě, ve kterém si Prokop zajistil body na zamilované soutěži.

Mezi jezdci WRC2 patřila Prokopovi čtvrtá pozice. Jihlavský pilot potvrdil, že rallye na Sardinii je jeho srdcová záležitost. Před osmi lety bodoval právě zde, když obsadil také deváté místo.

Tänäk si pro dvacátý triumf v kariéře dojel po dramatickém finiši, když ho od druhého Sébastiena Ogiera s Toyotou dělily pouhé dvě desetiny sekundy. Ten o triumf přišel kvůli defektu v samém závěru poslední 21. rychlostní zkoušky. Francouz přitom do ní vjel s náskokem šesti sekund.

Třetí v Italské rallye skončil Daniel Sordo s Hyundai. Lídr seriálu, další pilot korejské značky Thierry Neuville, po sobotní havárii vyhrál závěrečnou Power Stage i hodnocení nedělní etapy.

Aktualizujeme…

Na nedávné rallye na Sardinii se mezi jezdci WRC2 umístil čtvrtý Jihlavský pilot Prokop. Tato soutěž je pro něj velmi důležitá a má k ní zvláštní vztah, jelikož před osmi lety zde také získal body, když obsadil deváté místo.

Vítězem rallye se stal Tänak, který si zajel dvacáté vítězství v kariéře. Jeho triumf byl velmi dramatický, jelikož ho od druhého Ogiera s Toyotou dělily pouhé dvě desetiny sekundy. Ogier nakonec ztratil vedení kvůli defektu v poslední rychlostní zkoušce, kde do ní vjel s náskokem šesti sekund.

Třetí místo obsadil Daniel Sordo s vozem Hyundai. Lídr seriálu Thierry Neuville, také jezdec Hyundai, po havárii v sobotu vyhrál Power Stage a hodnocení nedělní etapy.

Rallye na Sardinii opět potvrdila, že motorsport je plný nečekaných zvratů a dramatických momentů. Fans mohou být jistí, že se na dalších soutěžích může stát cokoliv a že každý závod může přinést nové překvapení.