Budějovice a Karviná úspěšně zvládly odvety baráže a zachovaly si místo v české fotbalové elitě.

Budějovice a Karviná úspěšně zvládly odvety baráže a zachovaly si místo v české fotbalové elitě.

Jedinou branku Karviné dal v 54. minutě Rajmund Mikuš. Hosté dohrávali nastavení bez vyloučeného Paula Nghaba.

Čtrnáctý tým ligové tabulky a nováček soutěže zvládl i druhou baráž v klubové historii. V sezoně 2018/19 Karviná uspěla proti Jihlavě. Čtvrtý celek druhé nejvyšší soutěže Vyškov naopak po loňském nezdaru se Zlínem znovu nedosáhl na premiérový posun mezi elitu, v baráži opět ani neskóroval.

Favorita dnes v jihočeském souboji poslal do vedení v 18. minutě Jan Suchan, za domácí po změně stran srovnal Petr Plachý.

Dynamo odvrátilo hrozbu sestupu z ligy, kde působí nepřetržitě od sezony 2019/20. Táborsko naopak při své premiérové účasti v baráži první postup mezi elitu vybojovalo.

Baráž o účast v první fotbalové lize – odvetné utkání:

Silon Táborsko – Dynamo České Budějovice 1:1 (0:1)

Branky: 62. Plachý – 18. Suchan. Rozhodčí: Rouček – Paták, Vlček – Radina (video). ŽK: Novák, Šašinka, Kateřiňák, Bláha, Nádvorník (trenér) – Nikl, Hellebrand, Hubínek, Alli. Diváci: 2500 (vyprodáno). První zápas: 1:2, Budějovice se udržely v první lize.

Táborsko: Pastornický – Plachý, Novák, Kone (80. Sunzu), Tusjak – Bláha, Skopec (58. Svatek), Kateřiňák – Zeman (58. Varačka), Šašinka (73. Sojka), Dordič. Trenér: Nádvorník.

Č. Budějovice: Šípoš – Nikl (73. Havel), Poulolo, Králik, Trummer – Čermák (63. Hubínek), Hellebrand, Suchan – Šigut (63. Tranziska), Ondrášek (90.+2 Brandner), Alli. Trenér: Lerch.

MFK Karviná – MFK Vyškov 1:0 (0:0)

Branka: 54. Mikuš. Rozhodčí: Starý – Caletka, Antoníček – Kocourek (video). ŽK: Moses, Fleišman, Bergqvist – Krollis, Fomba. ČK: 90.+3 Nghabo (Vyškov). Diváci: 3015. První zápas: 1:0, Karviná se udržela v první lize.

Karviná: Ciupa – Raspopovič, Svozil, Bergqvist, Fleišman – Mikuš (75. Memič), Moses (89. Bederka), Čavoš, Ražnatovič (66. Regáli) – Budínský (75. Žák), Ezeh (89. Akinyemi). Trenér: Vlk.

Vyškov: Stejskal – Němeček (59. Svoboda), Straalman, Štěpánek (81. Delferriere), Kayondo – Ilko (69. Sylla), Mafwenta, Lahodný (69. Aberkane), Fomba – Krollis, Bayo (81. Nghabo). Trenér: Kameník.

V české fotbalové elitě se po odvetách baráže udržely týmy Budějovice i Karviná. Karviná dokázala porazit Vyškov a udržela se v první lize, zatímco Budějovice remizovaly s Táborskem a také si udržely prvoligovou příslušnost.

Karviná se tak podařilo zvládnout druhou baráž v klubové historii. V sezoně 2018/19 uspěla proti Jihlavě a tentokrát porazila Vyškov. Naopak tým Vyškov nedosáhl na premiérový postup mezi elitu, když neuspěl ani ve druhé baráži.

V jihočeském souboji poslal favorita do vedení Jan Suchan, ale domácí Táborsko dokázalo srovnat skóre díky brance Petra Plachého. Dynamo České Budějovice tak odvrátilo hrozbu sestupu z ligy a udrželo se v první lize.

Táborsko naopak při své premiérové účasti v baráži získalo první postup mezi elitu. Výsledek odvetných zápasů byl následující:

– Silon Táborsko vs. Dynamo České Budějovice 1:1 (0:1)
– MFK Karviná vs. MFK Vyškov 1:0 (0:0)

Díky těmto výsledkům si týmy Budějovice a Karviná udržely své místo v první lize. Táborsko se poprvé v historii podařilo postoupit mezi elitu, zatímco Vyškov musel po neúspěchu v baráži zůstat ve druhé lize.

Fotbalová baráž o účast v první lize tak přinesla vzrušující zápasy a zajímavé výsledky pro fanoušky těchto týmů.