Edmonton vyzve Floridu v boji o Stanley Cup, McDavid nasměroval Oilers do finále

Edmonton vyzve Floridu v boji o Stanley Cup, McDavid nasměroval Oilers do finále

Domácím k postupové výhře stačilo deset střel na branku. Hned z té první se v páté minutě v přesilové hře prosadil McDavid.

Kapitán Oilers se proháčkoval až do zakončení a bekhendem překonal Jakea Oettingera v brance Dallasu.

I druhý gól dal Edmonton v početní výhodě. McDavid se tentokrát objevil v roli nahrávače a mezi kruhy našel osamoceného Zacha Hymana, který potvrdil, že má skvělou střeleckou formu.

Kanadský útočník dal už svůj 14. gól v play off a v čele tabulky střelců má čtyřbrankový náskok na druhého Leona Draisaitla.

Dallas se tlačil za vyrovnáním, všechny pokusy ale končily na téměř bezchybném Skinnerovi. Kanadský brankář poprvé inkasoval až v 50. minutě, kdy ho překonal Mason Marchment.

Více už toho hosté nestihli a i přes jednoznačnou převahu v počtu střel (35:10) si rozhodující sedmý zápas nevynutili.

Oilers se do finále dostali poprvé od sezony 2005/2006 a v sérii proti Floridě zaútočí na první Stanley Cup po dlouhých 34 letech.

Finále Západní konference play off NHL – 6. zápas:

Edmonton – Dallas 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

Branky: 5. McDavid, 16. Hyman – 50. Marchment. Střely na branku: 10:35. Diváci: 18.347. Hvězdy zápasu: 1. Skinner, 2. McDavid (oba Edmonton), 3. Marchment (Dallas). Konečný stav série 4:2.

V boji o Stanley Cup se Edmonton Oilers postarali o senzaci a porazili Dallas Stars ve finále Západní konference play off NHL. Domácím k postupové výhře stačilo deset střel na branku, přičemž hned z první se v páté minutě prosadil kapitán Oilers Connor McDavid. Ten se následně podílel i na druhém gólu, kdy našel Zacha Hymana, který potvrdil svou skvělou střeleckou formu.

McDavid tak posunul Oilers do finále poprvé od sezony 2005/2006 a tým se tak zaútočí na první Stanley Cup po dlouhých 34 letech. V zápase se ukázal i brankář Skinner, který si odnesl titul hvězdy zápasu společně s McDavidem a Marchmentem z Dallasu.

I přes snahu Dallasu se jim nepodařilo vyrovnat skóre a Oilers si tak zajistili vítězství 2:1. Série skončila poměrem 4:2 pro Edmonton. Tímto výsledkem se Oilers dostali do finále, kde se utkají s týmem Floridy a budou usilovat o zisk prestižního Stanley Cupu.