Hokejový útočník Sparty spáchal sebevraždu ve věku 31 let.

Hokejový útočník Sparty spáchal sebevraždu ve věku 31 let.

Švédský rodák celou svou kariéru reprezentoval Norsko. K jeho úmrtí mělo dojít již na začátku minulého měsíce, nyní vyšly najevo tragické okolnosti jeho skonu.

„Sám si vybral, že nás opustil,“ oznámila rodina při pohřbu.

Reichenberg ve Spartě odehrál 41 zápasů a nasbíral 14 bodů za šest gólů a osm asistencí. Po jedné sezoně v Praze se vrátil do Lillehameru IK, odkud do Česka odešel. Vyzkoušel si i rakouskou a švédskou ligu, starty ale sbíral především v norské nejvyšší soutěži.

Za reprezentaci nastupoval pravidelně, zahrál si na dvou světových šampionátech, k vrcholu jeho kariéry patřil start na olympijských hrách v roce 2018 v Koreji.

„Je neuvěřitelně smutné pomyslet si, že už nikdy neuslyší skandování publika v Eidsiva Aréně a že my, co jsme seděli na tribuně, neuvidíme hráče s velkým úsměvem, extra fintou nebo tvrdou střelou z kruhu v přesilovce,“ uvedl norský klub na svém oficiálním instagramovém účtu.

Bývalý hokejový útočník Sparty, norský rodák, nedávno spáchal sebevraždu ve věku pouhých 31 let. Tato tragická událost šokovala hokejový svět a fanoušky po celém světě.

Rodina hráče oznámila tuto smutnou událost během pohřbu a vyjádřila hlubokou bolest nad jeho nečekaným odchodem. Bývalý hráč odehrál 41 zápasů za Spartu, kde nasbíral 14 bodů za šest gólů a osm asistencí. Po svém působení v Praze se vrátil do norského klubu Lillehameru IK, odkud přišel do Česka. Kromě toho hrál také v rakouské a švédské lize, ale nejvíce startů si připsal v norské nejvyšší soutěži.

V reprezentaci Norska byl pravidelným hráčem a zúčastnil se dvou světových šampionátů. Vrchol jeho kariéry přišel v roce 2018, když reprezentoval Norsko na olympijských hrách v Koreji.

Norský klub, ve kterém hráč působil, vyjádřil hlubokou smuteční zprávu na svém oficiálním instagramovém účtu. Poděkoval hráči za jeho přínos a vzpomínal na jeho úspěchy na ledě.

Celý hokejový svět truchlí nad ztrátou tohoto mladého talentovaného hráče a vzpomíná na jeho vášeň pro hru a jeho schopnosti na ledě. Smutná událost nám připomíná, jak důležité je dbát na své blízké a podporovat je v těžkých chvílích.