Djokovič se snaží vyrovnat s operací menisku a vzkázal fanouškům

Djokovič se snaží vyrovnat s operací menisku a vzkázal fanouškům

Sedmatřicetiletý Djokovič se zranil v osmifinále French Open, které sice zvládl, ale následující den po výsledcích magnetické rezonance z turnaje odstoupil. Přišel tak o šanci obhájit v Paříži titul a také o první místo ve světovém žebříčku, kam se posunul Ital Jannik Sinner.

„Kvůli zranění menisku jsem musel udělat několik nepříjemných rozhodnutí. Pořád se s tím snažím vyrovnat, ale s radostí vám můžu oznámit, že operace proběhla v pořádku,“ napsal Djokovič. „Teď udělám všechno pro to, abych se k hraní vrátil co nejdříve,“ dodal.

Djokovič zatím neprožívá vydařený rok a nezískal ještě ani jeden titul. Navíc mu hrozí, že kvůli zranění přijde o Wimbledon, který se uskuteční od 1. do 14. července. A také o olympijský turnaj v Paříži, jenž je na programu od 27. července do 4. srpna.

Novak Djokovič, sedmadvacetiletý tenisový šampion, nedávno podstoupil operaci menisku poté, co utrpěl zranění během osmifinále French Open. I když se mu podařilo tento zápas zvládnout, následující den musel ze turnaje odstoupit poté, co výsledky magnetické rezonance odhalily závažnost jeho zranění. Tímto krokem přišel o možnost obhájit titul v Paříži a také o první místo ve světovém žebříčku, kde ho nahradil italský hráč Jannik Sinner.

Djokovič se na sociálních sítích obrátil na své fanoušky s tím, že se snaží vyrovnat se situací a že operace proběhla úspěšně. Vyjádřil také svůj odhodlání udělat vše pro rychlý návrat na kurt.

Tento rok pro Djokoviče zatím není příliš úspěšný, neboť ještě nezískal žádný titul. Navíc hrozí, že kvůli zranění přijde o účast na nadcházejícím Wimbledonu, který se koná od 1. do 14. července, a také na olympijském turnaji v Paříži, který je naplánován od 27. července do 4. srpna.

Doufejme, že Novak Djokovič se brzy uzdraví a vrátí se na tenisové kurty ve své nejlepší formě.