Tenisová lež Alexandra Zvereva při předzápasovém losu v přímém přenosu zaujala svět

Tenisová lež Alexandra Zvereva při předzápasovém losu v přímém přenosu zaujala svět

Je to zvláštní část před začátkem zápasu. Lidé v publiku ještě využívají poslední možnost si  odskočit nebo vybrat to nejlepší místo.

Televize mnohdy stále vysílají reklamy nebo komentátor představuje oba hráče a nikdo nedává pozor, co se ve skutečnosti děje.

Možná právě proto na první dobrou unikla pozornosti situace při losu tenisového čtvrtfinále mezi Zverevem a De Minaurem. 

Německý tenista si na pokyn rozhodčího vybral stranu mince, při které by vyhrál, kdyby padla. Zvolil ikonku míče. 

Když dítě na invalidním vozíku vyhodilo minci do vzduchu, ta se zakutálela stranou a Zverev přišel k rozhodčímu s tím, že padla ikonka rakety.

Sudí se tak otočil s volbou servisu na Australana, když se německý hráč ozval.

„Ne ne, já říkal raketa,“ tvrdil Zverev. Zmatený rozhodčí ani soupeř neprotestovali a nechali ho vybrat si příjem.

Video z této scénky pak obletělo svět sociálních sítí. „Nikdy v životě jsem neviděl tak ležérně spáchaný podvod,“ napsal na síti X Ben Rothenberg, někdejší tenisový reportér listu The New York Times.

Incident rezonoval o to víc, že Zverev čtvrtfinále s přehledem vyhrál a postoupil do semifinále, kde se v pátek střetne s dvojnásobným finalistou Roland Garros Norem Casperem Ruudem.

Nutno dodat, že Zverev je často terčem nepříjemných otázek novinářů i kvůli tomu, že v Berlíně stále probíhá jeho soud kvůli obviněním z domácího násilí na bývalé partnerce a matce jeho dítěte. 

Incident s otočkou při losu tenisového zápasu mezi Zverevem a De Minaurem vyvolal vlnu diskuzí a kontroverzí. Německý tenista Alexander Zverev si totiž na pokyn rozhodčího vybral stranu mince, která by mu přinesla výhru, kdyby padla. Avšak poté, co mince skončila stranou, kterou si nevybral, tvrdil, že padla na stranu, kterou si vybral. Rozhodčí se nakonec podle Zverevova tvrzení rozhodl, že padla ikonka rakety a udělil servis jeho soupeři.

Tento incident vyvolal bouřlivé reakce a diskuse na sociálních sítích. Mnozí se domnívají, že šlo o zjevný podvod a nečestné jednání ze strany Zvereva. Někteří dokonce tvrdí, že takové chování není slučitelné s fair play a sportovním duchem.

V každém případě se Zverev nakonec dostal do semifinále turnaje, kde se střetne s norským tenistou Casperem Ruudem. Tento incident však zůstává stínem nad jeho výkonem a ještě více ho vystavuje veřejné kritice.

Je důležité si uvědomit, že sport by měl být založen na fair play, respektu a čestnosti. Podobné chování, jaké ukázal Zverev při losu zápasu, není přijatelné a mělo by být odsouzeno. Doufejme, že se podobné situace nebudou opakovat a že se hráči budou řídit pravidly a etickými principy sportu.