Český kladivář Zázračná Lu – kandidát na zlato a noční házeč

Český kladivář Zázračná Lu – kandidát na zlato a noční házeč

V italské metropoli dnes startuje ME v atletice, odkud Češi už deset let nepřivezli zlato. Kdo by mohl čekání zlomit? A kdo jsou nové tváře v týmu?

Dnes začínají Mistrovství Evropy v atletice v italském Římě a český tým má své zástupce, kteří by mohli přivézt zlatou medaili. Česká atletika má za sebou desetileté čekání na zlato z evropského šampionátu, ale letos by se to mohlo změnit.

Jedním z hlavních favoritů na zlatou medaili je kladivář Lukáš Melich, známý pod přezdívkou „Zázračná Lu“. Melich má za sebou skvělou sezónu a v posledních závodech ukázal skvělou formu. Doufejme, že si udrží svou výkonnost i na ME a přinese Česku zlatou radost.

Dalším zajímavým atletem v českém týmu je kladivářka, která hází v noci. Tato tajemná atletka se jmenuje Aneta Konopková a je jednou z nových tváří v českém atletickém týmu. Svoji neobvyklou technikou házení kladiva přitahuje pozornost a doufejme, že na ME předvede skvělé výkony.

Český tým má letos silné složení a doufejme, že se mu podaří přivézt domů několik medailí. Atletika je velmi populární sport v Česku a fanoušci určitě budou sledovat výkony našich zástupců v Římě s napětím. Držme našim atletům palce a přejme jim hodně úspěchů na Mistrovství Evropy v atletice.