Češi porazili Makedonii v dramatickém zápase po penaltě v deváté minutě nastavení

Češi porazili Makedonii v dramatickém zápase po penaltě v deváté minutě nastavení

Favorita poslal v přípravném utkání v Hradci Králové do vedení po hodině hry z penalty nejlepší týmový střelec Patrik Schick, hned za pět minut srovnal Isnik Alimi.

Na začátku deváté minuty nastavení rozhodl z dalšího pokutového kopu střídající Antonín Barák.

Národní tým navázal na páteční drtivé vítězství 7:1 nad Maltou na soustředění v Rakousku a po lednovém nástupu trenéra Ivana Haška vyhrál i čtvrtý letošní zápas. V březnu porazil Norsko i Arménii 2:1.

Ve čtvrtek české mužstvo odcestuje do dějiště Eura, do turnaje vstoupí 18. června v Lipsku proti Portugalcům.

Přípravné fotbalové utkání v Hradci Králové:

Česko – Severní Makedonie 2:1 (0:0)

Branky: 60. Schick z pen., 90.+9 Barák z pen. – 65. Alimi. Rozhodčí: Očenáš – Jekkel, Vorel – Glova (video, všichni SR). ŽK: Ladislav Krejčí II – Musliu, Zajkov, Milevski (trenér). Diváci: 8864.

Česko: Staněk – Holeš (89. Lingr), Hranáč, Ladislav Krejčí II – Coufal (66. D. Jurásek), Souček, Provod (72. Barák), Douděra – Hložek (66. Šulc) – Schick (66. Chytil), Kuchta (72. Chorý). Trenér: Hašek.

Makedonie: Dimitrievski – Zajkov (72. Serafimov), Velkovski, Musliu – Aškovski (77. Dimoski), Alimi, Atanasov, Alioski (89. Qamili) – Kostadinov – Elmas (89. Iljazovski), Trajkovski (77. Ristovski). Trenér: Milevski.

V posledním přípravném utkání před startem Eura se česká fotbalová reprezentace střetla s týmem Severní Makedonie. Zápas, který se odehrál v Hradci Králové, skončil vítězstvím Čechů 2:1. Favorita do vedení poslal po hodině hry z penalty nejlepší střelec týmu Patrik Schick. Ovšem Makedonci dokázali rychle odpovědět a srovnat skóre díky gólu Isnika Alimiho.

O vítězi zápasu rozhodl až v deváté minutě nastavení střídající Antonín Barák, který proměnil další pokutový kop. Tímto výsledkem česká reprezentace navázala na své předchozí úspěchy a potvrdila svou formu před nadcházejícím mistrovstvím Evropy. Tým pod vedením trenéra Ivana Haška nedávno porazil Norsko a Arménii a nyní si připsal další vítězství.

Český národní tým se nyní chystá na svůj účastnický turnaj na Euru, kde vstoupí do bojů 18. června proti Portugalsku. Tým se snaží naladit formu a zlepšit herní souhru, aby mohl uspět na prestižním turnaji.

V zápase Česko – Severní Makedonie padly tyto branky: 60. Schick z penalty, 90.+9 Barák z penalty – 65. Alimi. Rozhodčími byli Očenáš – Jekkel, Vorel – Glova (video, všichni SR). Český tým nastoupil v sestavě: Staněk – Holeš, Hranáč, Ladislav Krejčí II – Coufal, Souček, Provod, Douděra – Hložek – Schick, Kuchta. Naopak Severní Makedonie hrála v sestavě: Dimitrievski – Zajkov, Velkovski, Musliu – Aškovski, Alimi, Atanasov, Alioski – Kostadinov – Elmas, Trajkovski.

Takto probíhalo poslední přípravné utkání české fotbalové reprezentace před mistrovstvím Evropy. Tým se teď bude intenzivně připravovat na své nadcházející zápasy a doufáme, že dokáže předvést svůj nejlepší výkon na turnaji.