Plíšková a Fruhvirtová úspěšně postoupily do druhého kola.

Plíšková a Fruhvirtová úspěšně postoupily do druhého kola.

Plíšková brzy prohrávala 1:4, ale pěti gemy v řadě úvodní set nakonec vybojovala.

Ve druhé sadě za stavu 4:3 podruhé v utkání přišla o servis, ale brejk si hned vzala zpět a vzápětí zápas dopodávala.

Světová padesátka a vítězka turnaje z roku 2016 oplatila Parksové, která je na žebříčku o 101 míst níž, předloňskou porážku z Ostravy.

Přes úvodní kolo přešla Plíšková po předchozích dvou neúspěšných pokusech. Další soupeřkou šesté nasazené Češky bude domácí Britka Heather Watsonová. 

Postoupila i Linda Fruhvirtová, jež přes výpadek ve druhém setu zdolala Britku Yuriko Lily Miyazakiovou 6:4, 7:5.

Češka, jež v Nottinghamu uspěla v kvalifikaci, získala první set a ve druhém měla dva brejkboly na 5:1.

Místo toho přišla o čtyři gemy v řadě, avšak nakonec i přes ztracené vedení 40:0 ve 12. hře dotáhla zápas do vítězného konce.

O devět let starší soupeřku porazila devatenáctiletá Češka i podruhé.

Tenisový turnaj žen v Nottinghamu (tráva, dotace 267.082 dolarů):

Dvouhra – 1. kolo: Plíšková (6-ČR) – Parksová (USA) 6:4, 6:4, L. Fruhvirtová (ČR) – Miyazakiová (Brit.) 6:4, 7:5, Boulterová (3-Brit.) – Dartová (Brit.) 6:7 (5:7), 6:4, 7:5, Stefaniniová (It.) – Ču Lin (7-Čína) 7:6 (7:4), 3:6, 7:5.

Na tenisovém turnaji v Nottinghamu se odehrálo první kolo dvouhry a české hráčky měly úspěšný den. Karolína Plíšková, světová padesátka a vítězka turnaje z roku 2016, se utkala s Američankou Parksovou. Plíšková brzy prohrávala 1:4, ale dokázala se vrátit a vyhrát první set 6:4. Ve druhé sadě si vzala brejk a zápas dokončila vítězně 6:4, 6:4. Tímto výsledkem si oplatila porážku z Ostravy.

Další českou hráčkou, která postoupila do druhého kola, je Linda Fruhvirtová. Ve svém zápase porazila Britku Miyazakiovou 6:4, 7:5. Fruhvirtová, která se probojovala do turnaje přes kvalifikaci, měla ve druhém setu náskok a dva brejkboly na 5:1. Nakonec však přišla o čtyři gemy v řadě, ale dokázala se vzchopit a zápas dotáhla do vítězného konce.

České hráčky tak budou pokračovat ve svých cestách na turnaji v Nottinghamu. Plíšková se ve druhém kole utká s domácí Britkou Heather Watsonovou a Fruhvirtová bude čelit dalšímu soupeři.

Celkově se české tenistky prezentovaly dobře a ukázaly svou sílu na trávě. Doufejme, že budou pokračovat ve svých úspěších a předvedou další skvělé výkony na turnaji v Nottinghamu.