Hašek se omluvil za tvrzení, že na Sadílkově tříkolce jezdí i desetileté děti

Hašek se omluvil za tvrzení, že na Sadílkově tříkolce jezdí i desetileté děti

„Je mi hrozně líto, že Michal s námi není. Ale prostě se to stalo. Nevím, ale zakazovat hráčům věci, které jsou dovolené dětem od 10 let…“ prohlásil Hašek po dnešním přípravném zápase se Severní Makedonií (2:1) v Hradci Králové.

„Nepřijde mi to jako taková tragédie. Mohlo se to stát kdekoliv, je to prostě smůla,“ tvrdil stratég národního týmu.

„Ale že bychom hráče posílali domů za to, že šli na volnočasovou aktivitu, kde se mohou pouštět i malé děti? Takhle jsme neuvažovali,“ doplnil Hašek.

Pětadvacetiletý záložník utrpěl tržnou ránu v oblasti bérce a na Euru, kde by nejspíš nechyběl v základní sestavě, si nezahraje.

„Hráči vyjeli na lanovku, zeptali se, jestli mohou jet. Ano, mohli,“ přiznal Hašek.

„Nejeli dolů na kole nebo neprovozovali paragliding, což by bylo ostré. Byla to prostě nešťastná náhoda. Teď už si budeme dávat bacha i na tyhle věci, je to pro nás poučení,“ podotkl šedesátiletý kouč.

Reprezentace v neděli dopoledne v tiskové zprávě uvedla, že Sadílek v předposlední den soustředění během individuálního programu nešťastně upadl na kole.

Média ale večer přišla s verzí, že se záložník nizozemského klubu Twente Enschede zranil na tříkolce při sjezdu s dalšími dvěma spoluhráči Ladislavem Krejčím a Davidem Juráskem.

Vedení národního týmu až dnes ráno připustilo, že původní verze nesedí. „Ta komunikace byla naše chyba. Měli jsme náročný den, večer jsme řešili, jestli se může, nebo nemůže vrátit zpět. Jestli by to stihl. Udělali jsme to blbě, omlouvám se,“ prohlásil Hašek.

O případném povolání náhradníka pro šampionát se Hašek teprve rozhodne, kontaktoval už ale možné adepty.

„Ještě musíme zkontrolovat zdravotní stav po dnešním zápase. Byla tam nějaká nakopnutí. Sedneme se s realizákem a dáme vědět. U dvou hráčů jsme již zjistili, zda třeba nejsou v zahraničí. Máme dvě varianty. Hráči jsou připraveni pomoci, mají individuální plány,“ řekl Hašek.

Sadílkovo zranění tým zasáhlo, hráči před zápasem s Makedonci při tradičním focení drželi spoluhráčův dres.

„Ten dres s námi pojede celou dobu. Michal určitě dorazí na Euro. Kluci na něj budou myslet a budou hrát i pro něj,“ dodal Hašek.

Uzávěrka finálních nominací byla v pátek, kdy český tým v přípravě v Rakousku rozdrtil Maltu 7:1. Hašek může ještě jednoho hráče do pole dodatečně zařadit, ale pouze do začátku úvodního zápasu na turnaji, který jeho svěřenci odehrají 18. června proti Portugalsku.

Brankáře lze v případě zranění vyměnit i během turnaje. Trenéři mohou pro Euro po rozšíření kvóty povolat 26 hráčů.

Česká fotbalová reprezentace nedávno přišla o jednoho ze svých klíčových hráčů, Michala Sadílka, který utrpěl zranění během individuálního programu během soustředění. Toto zranění ho bohužel vyřadilo z nadcházejícího fotbalového mistrovství Evropy.

Trenér reprezentace, Jaroslav Hášek, se veřejně omluvil za to, že hráči bylo dovoleno jet na tříkolce, což nakonec vedlo k nešťastnému úrazu. Hášek zdůraznil, že je důležité nezakazovat hráčům volnočasové aktivity, které jsou běžné pro děti od 10 let.

Michal Sadílek, záložník nizozemského klubu Twente Enschede, byl jedním z klíčových hráčů v plánech trenéra pro nadcházející turnaj. Jeho absence bude pro reprezentaci jistě citelnou ztrátou.

Tým se nyní musí rozhodnout, zda povolat náhradníka za zraněného Sadílka. Trenér Hášek již kontaktoval možné adepty a v blízké době by mělo dojít k rozhodnutí ohledně této situace.

I přes tuto nešťastnou událost se česká reprezentace chystá na nadcházející fotbalové mistrovství Evropy s cílem dosáhnout co nejlepšího výsledku. Brankáře lze v případě zranění vyměnit i během turnaje, takže trenéři mají možnost povolat až 26 hráčů na tento prestižní turnaj.

Doufejme, že se Michal Sadílek brzy uzdraví a že česká reprezentace bude schopna překonat tuto nepříjemnou událost a dosáhnout úspěchu na nadcházejícím mistrovství Evropy.