Rafael Nadal se nezúčastní Wimbledonu a zůstane na antuce před olympijskými hrami.

Rafael Nadal se nezúčastní Wimbledonu a zůstane na antuce před olympijskými hrami.

„Domnívám se, že pro mé tělo je nejlepší neměnit povrch a hrát do té doby (olympijských her) stále na antuce. Proto letos vynechám Wimbledon,“ řekl osmatřicetiletý Nadal. „Jsem smutný, že nebudu moci letos zažít skvělou atmosféru této úžasné akce, kterou budu mít napořád v srdci. Budou mi také chybět britští fanoušci, kteří mě vždy hodně podporovali,“ dodal wimbledonský šampion z let 2008 a 2010. V Londýně nehrál už loni, kdy vynechal téměř celý rok kvůli zranění kyčle.

Dvaadvacetinásobný grandslamový šampion hraje podle všeho rozlučkovou sezonu kariéry, kterou mu v posledních letech komplikují zdravotní potíže. Na Roland Garros, kde čtrnáctkrát triumfoval, vypadl koncem května už v prvním kole s pozdějším finalistou Alexanderem Zverevem z Německa.

Nadal dnes uvedl, že od vyřazení na French Open trénuje na antuce. Ve středu španělský svaz potvrdil, že jeden z nejlepších tenistů historie vytvoří na olympijských hrách deblový pár s čerstvým pařížským šampionem Carlosem Alcarazem. Nadal se pod pěti kruhy pokusí získat další medaili po zlatu ve dvouhře z Pekingu 2008 a ve čtyřhře z Ria de Janeiro 2016.

Generálku na olympijské hry si Nadal odbude na turnaji v Bastadu, který se bude hrát od 15. července. Olympijský turnaj začne 27. července.

Španělská tenisová legenda Rafael Nadal oznámil, že letos vynechá prestižní turnaj Wimbledon, aby se mohl lépe připravit na nadcházející Letní olympijské hry v Tokiu. Nadal, osmatřicetiletý šampion, se rozhodl zůstat na antuce a trénovat na tomto povrchu, aby byl co nejlépe připraven na olympijský turnaj.

Nadal, který je dvaadvacetinásobným grandslamovým šampionem a čtrnáctkrát triumfoval na Roland Garros, prožívá rozlučkovou sezonu kariéry. Zdravotní potíže mu v posledních letech komplikují herní výkony, a proto se rozhodl dát přednost přípravě na olympijské hry.

Na French Open vypadl Nadal už v prvním kole s pozdějším finalistou Alexanderem Zverevem a od té doby se soustředí na trénink na antuce. Španělský svaz potvrdil, že Nadal vytvoří deblový pár s mladým talentovaným tenistou Carlosem Alcarazem na olympijských hrách. Nadal se bude snažit získat další olympijskou medaili po zlatu ve dvouhře z Pekingu 2008 a ve čtyřhře z Ria de Janeiro 2016.

Před olympijskými hrami si Nadal odbude generálku na turnaji v Bastadu, který se bude hrát od 15. července. Samotný olympijský tenisový turnaj začne 27. července a fanoušci se mohou těšit na sledování španělského šampióna ve hře o další olympijské medaile.