Hadamczik zvolen na další čtyři roky do čela českého hokeje

Hadamczik zvolen na další čtyři roky do čela českého hokeje

Viceprezidenty byli zvoleni Petr Bříza za výkonnostní hokej a Jan Tůma za vrcholový hokej.

Hadamczik má za sebou v pozici nejvýše postaveného muže českého hokeje dva roky. V červnu 2022 nahradil dlouholetého šéfa ČSLH Tomáše Krále, který na funkci rezignoval.

Zatímco tehdy byl Hadamczik jedním z pětice kandidátů, tentokrát přicházel do úvahy jako jediný vážnější konkurent bývalý šéf extraligy Josef Řezníček, jenž kandidaturu ale předčasně vzdal.

„Zřejmě jste ocenili mou práci za poslední dva roky. Svou funkci budu vykonávat dál, a to s jakýmkoliv týmem, protože jsem tady pro Český hokej,“ řekl po svém zvolení Hadamczik, jehož pozici vedle jiného výrazně posílilo i po všech stránkách velmi úspěšné květnové mistrovství světa v Praze a Ostravě. Stanovilo nový divácký rekord historie šampionátů a Češi se stali po 14 letech světovými šampiony.

Hadamczik připomněl odvedenou práci svazu a hlavní změny za dobu svého dvouletého působení v pozici šéfa ČSLH.

„Co jsme měli udělat na svazu, to jsme udělali. Napravili jsme spoustu věcí, nastavili jsme kontrolní mechanismy, přesunuli jsme Síň slávy…,“ uvedl.

„Chci dál dbát na dobré jméno svazu. Hokej musí být jednotný. Když budeme jednotní, budeme vyhrávat. Jestli se náš hokej bude dělit na skupinky a nebude jednotný, bude to špatné. Nemůžeme být pětikoalice. My budeme vyhrávat jedině tím, že budeme pracovat jednotně jako Český hokej,“ dodal Hadamczik.

Podobně jednoznačné jako volba prezidenta bylo i hlasování o pozicích viceprezidentů. Bříza svou roli obhájil díky 47 hlasům, jeho jediný konkurent Bedřich Ščerban jich obdržel 13.

Tůma, prezident Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, která od května 2022 řídí extraligu, získal 50 hlasů, zatímco Petr Dědek jen 11.

Hlasování o všech volbách v průběhu dnešní konference proběhlo nakonec veřejně, přestože podle původního plánu mělo být tajné. Delegáti si ale 39 hlasy odsouhlasili veřejnou volbu, kterou v úvodu konference navrhl generální ředitel Sparty Petr Vosmík, jeden z kandidátů na post ve výkonném výboru svazu. Pro zachování tajné volby se vyslovilo jen 22 delegátů.

V čele českého hokeje zůstane Petr Hadamczik další čtyři roky

Na nedávné konferenci Českého svazu ledního hokeje bylo potvrzeno, že Petr Hadamczik zůstane v čele českého hokeje další čtyři roky. Hadamczik, který nahradil dlouholetého šéfa Tomáše Krále v roce 2022, byl jediným kandidátem na tuto pozici, poté co bývalý šéf extraligy Josef Řezníček předčasně vzdal svou kandidaturu.

Hadamczik se stal nejvyšším mužem českého hokeje před dvěma lety a od té doby se mu podařilo posílit pozici svazu. Jeho vedení bylo oceněno zejména po úspěšném mistrovství světa v Praze a Ostravě, kde Česká republika získala titul po 14 letech a stanovila nový divácký rekord.

Hadamczik zdůraznil, že chce dále pracovat na dobrém jménu svazu a jednotnosti českého hokeje. Podle něj je důležité, aby hokejáři pracovali společně a jednotně, aby mohli dosahovat úspěchů.

Na konferenci byli také zvoleni viceprezidenti – Petr Bříza za výkonnostní hokej a Jan Tůma za vrcholový hokej. Hlasování o těchto pozicích proběhlo veřejně, i když původně mělo být tajné. Bříza obhájil svou pozici díky 47 hlasům, zatímco Tůma získal 50 hlasů.

Celkově konference potvrdila kontinuitu v čele českého hokeje a zdůraznila důležitost jednoty a spolupráce mezi všemi členy hokejové komunity. Petr Hadamczik se tak může těšit na další čtyři roky ve funkci s cílem posunout český hokej ještě dál.