Plíšková překvapivě porazila nasazenou jedničku Džábirovou a postoupila do semifinále.

Plíšková překvapivě porazila nasazenou jedničku Džábirovou a postoupila do semifinále.

Dvaatřicetiletá Plíšková usiluje o druhý titul v sezoně, v únoru triumfovala v rumunské Kluži. Proti Džábirové si připsala 40. vítězství nad hráčkou z Top 10 žebříčku. O tři roky mladší Tunisance nestačilo ani 11 es.

„Myslím, že to byl skvělý zápas. (Džábirová) je na trávě jednou z nejtěžších soupeřek. Doteď jsme spolu na trávě nehrály. Po dnešku si myslím, že bude ve Wimbledonu jednou z velkých favoritek. Už dvakrát tam byla ve finále. Jsem ráda, že jsem postoupila,“ řekla Plíšková v rozhovoru na kurtu.

S osmifinálovou přemožitelkou Lindy Fruhvirtové se měla utkat už v pátek, zápas ale odložilo nepříznivé počasí. I dnes začal o tři a půl hodiny později. Obě spoléhaly od začátku na servis. Plíšková odvrátila ve druhé hře čtyři brejkboly, v závěru ale dvě možnosti na prolomení podání Džábirové nevyužila. První set dospěl do tie-breaku, česká tenistka smazala za stavu 4:6 dva setboly a poté zkrácenou hru vyhrála 10:8. Třetí setbol proměnila také díky „prasátku“.

I ve druhém setu byly obě na servisu stoprocentní. Za stavu 6:5 pro Plíškovou bylo utkání zhruba na hodinu přerušeno kvůli dešti. Po návratu na kurt servírující Džábirová srovnala a vynutila si další tie-break. V něm Tunisanka uspěla 7:3.

Na začátku třetí sady získala Plíšková brejk a utekla do vedení 2:0. V šesté hře ale Džábirová srovnala. Rozhodující moment přišel v 11. gamu, kdy lounská rodačka vybojovala další brejk. Světová desítka Džábirová sice poté při podání soupeřky odvrátila dva mečboly, při třetím ale zahrála míč do sítě.

Tenisový turnaj žen v Nottinghamu (tráva, dotace 267.082 dolarů):

Dvouhra – čtvrtfinále:

Plíšková (6-ČR) – Džábirová (1-Tun.) 7:6 (10:8), 6:7 (3:7), 7:5, Raducanuová (Brit.) – Jonesová (Brit.) bez boje, Parryová (Fr.) – Birrellová (Austr.) 6:3, 7:6 (7:4).

Dvaatřicetiletá česká tenistka Karolína Plíšková nedávno překvapila vítězstvím nad nasazenou jedničkou Ons Jabeur z Tuniska a postoupila do semifinále turnaje v Nottinghamu. Plíšková, která letos zvítězila již v rumunském Kluži, si tak připsala 40. vítězství nad soupeřkou z Top 10 žebříčku. V rozhovoru po zápase uvedla, že se jednalo o skvělý zápas a že si myslí, že Jabeur bude jednou z favoritek na nadcházejícím Wimbledonu.

Plíšková měla původně hrát ve čtvrtfinále s Lindou Fruhvirtovou, ale zápas byl odložen kvůli nepříznivému počasí. Nakonec se utkaly až dnes a zápas začal tři a půl hodiny později. Obě tenistky se spoléhaly na své servisy, přičemž Plíšková odvrátila čtyři brejkboly ve druhé hře. První set dospěl až do tie-breaku, který Češka vyhrála 10:8. Druhý set také skončil tie-breakem, který tentokrát ovládla Jabeurová.

Rozhodující moment přišel ve třetí sadě, kdy Plíšková získala brejk a dostala se do vedení 2:0. I když Jabeurová dokázala srovnat na 2:2, Plíšková nakonec zvítězila 7:5. Česká tenistka se tak dostala do semifinále turnaje v Nottinghamu.

Výsledky čtvrtfinále turnaje v Nottinghamu:
– Karolína Plíšková (6-ČR) porazila Ons Jabeurovou (1-Tun.) 7:6 (10:8), 6:7 (3:7), 7:5
– Raducanuová (Brit.) postoupila bez boje
– Parryová (Fr.) porazila Birrellovou (Austr.) 6:3, 7:6 (7:4)

Plíšková nyní bude bojovat o postup do finále a možná i o druhý titul v letošní sezóně. Sledujte její výkony na trávě a držte jí palce!