Albánci vstřelili nejrychlejší gól v historii Eura proti Itálii, ale nakonec prohráli.

Albánci vstřelili nejrychlejší gól v historii Eura proti Itálii, ale nakonec prohráli.

Itálie je po výhře na druhém místě tabulky skupiny B za Španělskem, které dnes zdolalo Chorvatsko 3:0. Albánii k vyrovnání nepomohl ani hráč pražské Sparty Qazim Laci, který přišel do hry v 68. minutě.

Bajrami svou rychlou trefou pokořil rekord evropských šampionátů, který od roku 2004 držel Rus Dmitrij Kiričenko. Ten tehdy proti Řecku skóroval po minutě a sedmi sekundách.

Aktualizujeme.

Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu:

Skupina B (Dortmund):

Itálie – Albánie 2:1 (2:1)

Branky: 11. Bastoni, 16, Barella – 1. Bajrami. Rozhodčí: Zwayer – Lupp, Achmüller – Dankert (video, všichni Něm.). ŽK:Pellegrini, Calafiori – Broja, Hoxha. Diváci: 60.512.

Itálie: Donnarumma – Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Dimarco (83. Darmian) – Jorginho, Barella (90.+2 Folorunsho) – Frattesi, Pellegrini (77. Cristante), Chiesa (77. Cambiaso) – Scamacca (83. Retegui). Trenér: Spalletti.

Albánie: Strakoša – Hysaj, Djimsiti, Ajeti, Mitaj – Bajrami (87. Muci), Ramadani, Asllani – Asani (68. Hoxha), Broja (76. Manaj), Seferi (68. Laci). Trenér: Sylvinho.

Albánci šokovali Itálii nejrychlejším gólem v historii Eura, ale nakonec padli. Itálie porazila Albánii 2:1 ve skupinovém zápase Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu.

Albánie se ujal vedení hned v první minutě zápasu díky rychlému gólu Qazima Bajramiho. Tento gól byl nejrychlejším gólem v historii Eura, překonávajícím rekord Dmitrije Kiričenka z roku 2004. Itálie však dokázala otočit skóre a zvítězila díky brankám Bastoniho a Barelly.

Itálie se tak posunula na druhé místo tabulky skupiny B za Španělskem, které dnes porazilo Chorvatsko 3:0. Albánie bojovala statečně, ale nakonec musela přijmout porážku.

Celkově byl zápas velmi napínavý a diváci měli možnost vidět zajímavé fotbalové momenty. Itálie ukázala svou sílu a kvalitu, zatímco Albánie se snažila držet krok s favoritem.

Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu nabízí fanouškům skvělý fotbalový zážitek a zajímavé souboje mezi týmy z různých zemí. Doufejme, že se ještě dočkáme mnoha emocí a skvělých momentů na fotbalovém hřišti.