Zadržen muž s cepínem a zápalným zařízením v Hamburku během střelby na Euro

Zadržen muž s cepínem a zápalným zařízením v Hamburku během střelby na Euro

Na X to uvedla policie, podle níž muž policisty ohrožoval. Server bulvárního listu Bild tvrdí, že muž útočil i na fotbalové fanoušky, kterých jsou při příležitosti mistrovství Evropy ve fotbale v centru druhého nejlidnatějšího německého města desítky tisíc. Policie to ale nepotvrdila, útok podle ní neměl s fotbalem souvislost.

Policie dále uvedla, že útočníkovi se nyní dostává lékařské péče. Agentura DPA napsala, že byl zasažen do nohy, Bild tvrdí, že je v ohrožení života.

Server tohoto listu, který původně psal o útoku sekerou, také tvrdí, že muž zaútočil i na fanoušky, kterých se před zápasem Nizozemska s Polskem v centru Hamburku pohybuje na 40.000.

DPA ani policie to však nepotvrdily. „Podle současných poznatků to nemá s fotbalem žádnou spojitost,“ sdělil agentuře mluvčí policie. Muž podle něj vyšel z hospody v ulici Silbersackstrasse a v rukou měl cepín, kterým „výhružně“ mířil na policisty. Navíc držel Molotovovův koktejl, což dále vyostřilo situaci. Podle záběrů zveřejněných na X poté na místě padlo několik výstřelů.

Ve zcela jiné části Německa – ve městě Wolmirstedt poblíž Magdeburku – v pátek večer tři fotbalové příznivce pobodal a zranil 27letý Afghánec, dva z nich vážně. Muž podle policie ještě předtím „noži podobným předmětem“ zabil jiného Afghánce.

Střelba na Euru: Muž zastaven policií v Hamburku s cepínem a zápalným zařízením

V nedávné době došlo k incidentu v Hamburku, kde policie zastavila muže s cepínem a zápalným zařízením. Podle informací policie byl muž považován za hrozbu a údajně ohrožoval i policisty. Některé zprávy naznačovaly, že muž útočil i na fotbalové fanoušky, kteří se nacházeli v centru města během mistrovství Evropy ve fotbale. Nicméně policie tuto informaci nepotvrdila a uvedla, že útok neměl souvislost s fotbalem.

Muž byl zraněn během incidentu a nyní je poskytována lékařská péče. Zprávy se liší v tom, že agentura DPA uvádí, že byl zasažen do nohy, zatímco server Bild tvrdí, že je v ohrožení života. Podle serveru Bild měl muž útočit i na fanoušky před zápasem Nizozemska s Polskem, kteří se pohybovali v centru Hamburku.

Policie však nepotvrdila tyto informace a uvedla, že incident nemá spojitost s fotbalem. Muž pravděpodobně vyšel z hospody s cepínem v ruce a údajně hrozil policistům. Měl také držet Molotovův koktejl, což situaci ještě zhoršilo. Podle zveřejněných záběrů došlo na místě k několika výstřelům.

V jiné části Německa, ve městě Wolmirstedt poblíž Magdeburku, došlo ke střetu mezi třemi fotbalovými fanoušky a 27letým Afgháncem, který je zranil nožem. Dva z nich utrpěli vážné zranění. Podle policie měl muž krátce předtím zabít jiného Afghánce podobným způsobem.

Tyto incidenty poukazují na důležitost bezpečnosti a prevence násilí během velkých událostí, jako jsou sportovní akce či veřejné shromáždění. Policie v Hamburku i ve Wolmirstedtu musela rychle zasáhnout a zajistit bezpečnost občanů. Je důležité, aby veřejnost spolupracovala s orgány činnými v trestním řízení a dodržovala předepsaná pravidla pro zachování klidu a bezpečnosti ve veřejném prostoru.