Plíšková poskočila o osm míst ve světovém žebříčku po finále

Plíšková poskočila o osm míst ve světovém žebříčku po finále

Dvaatřicetiletá Plíšková v nedělním finále na trávě v Nottinghamu prohrála 6:4, 3:6 a 2:6 s domácí obhájkyní trofeje Katie Boulterovou.

Bývalá světová jednička si v pořadí WTA polepšila o osm míst a 42. příčka je pro ni nejlepším umístěním od začátku března.

Českou jedničkou je stále Markéta Vondroušová na šesté příčce. V ženském žebříčku jsou v první stovce pořadí kromě ní a Plíškové také Barbora Krejčíková (25. místo), Linda Nosková (28.), Kateřina Siniaková (30.), Karolína Muchová (34.), Marie Bouzková (37.), těhotná Petra Kvitová (55.) a Brenda Fruhvirtová (89.).

V mužském pořadí je českou jedničkou Jiří Lehečka na 25. pozici. Ve stovce ho doplňují Tomáš Macháč (36.) a Jakub Menšík (81.).

Ke změně nedošlo na prvních místech – ženám vládne Iga Šwiateková z Polska, mužům Ital Jannik Sinner.

Česká tenistka Karolína Plíšková nedávno odehrála finále turnaje v Nottinghamu, kde se utkala s domácí hráčkou Katie Boulterovou. Bohužel pro ni zápas skončil porážkou 6:4, 3:6 a 2:6. I přesto si však polepšila ve světovém žebříčku o osm míst a momentálně se nachází na 42. pozici, což je pro ni nejlepší umístění od začátku března.

V žebříčku WTA je stále českou jedničkou Markéta Vondroušová, která se drží na šesté příčce. Kromě ní a Plíškové se v první stovce žebříčku nachází také další české tenistky – Barbora Krejčíková (25. místo), Linda Fruhvirtová (28.), Kateřina Siniaková (30.), Karolína Muchová (34.), Marie Bouzková (37.), těhotná Petra Kvitová (55.) a Brenda Fruhvirtová (89.).

V mužském žebříčku je českou jedničkou Jiří Lehečka, který se drží na 25. pozici. Ve stovce jsou také Tomáš Macháč (36.) a Jakub Menšík (81.).

Na prvních místech žebříčku se však žádné změny nekonaly – u žen stále vládne Polka Iga Świątek a u mužů Ital Jannik Sinner. České tenistky a tenisté se však stále drží na dobrých pozicích a doufejme, že budou i nadále sklízet úspěchy na mezinárodní tenisové scéně.