UEFA vydala přísný zákaz používání ruských vlajek před zápasem Ukrajiny na Euru.

UEFA vydala přísný zákaz používání ruských vlajek před zápasem Ukrajiny na Euru.

Pořadatelé mají za úkol je okamžitě zabavit. Informovala o tom agentura AP.

UEFA, která Rusko krátce po invazi na Ukrajinu vyloučila z mezinárodních soutěží, zakročila poté, co se ruské vlajky objevily například při zahajovacím utkání šampionátu mezi domácím Německem a Skotskem nebo u příznivců Srbska při nedělním duelu s Anglií.

K podobnému kroku už před šampionátem měli v úmyslu sáhnout němečtí organizátoři, kteří chtěli povolit na tribunách a v oficiálních fanzonách pouze vlajky účastníků mistrovství Evropy. Důvodem byla i válka v Pásmu Gazy.

UEFA vydala před zápasem Ukrajiny na Euru přísný zákaz ohledně ruských vlajek. Tento krok byl podniknut poté, co Rusko provedlo invazi na Ukrajinu a UEFA vyloučila Rusko z mezinárodních soutěží. Organizátoři mají za úkol zajistit okamžitou zabavitelnost situace, aby nedocházelo k politickým provokacím během fotbalových zápasů.

Během zahajovacího utkání mezi Německem a Skotskem, stejně jako během nedělního duelu mezi Srbskem a Anglií, se objevily ruské vlajky mezi fanoušky. UEFA rychle zakročila a zakázala používání těchto vlajek na stadionech či oficiálních fanzonách. Podobný krok měli v úmyslu podniknout i němečtí organizátoři kvůli politickým napětím v Pásmu Gazy.

Taková opatření jsou důležitá pro udržení klidné atmosféry během sportovních událostí a zabránění politickým konfliktům na stadionech. UEFA se snaží zajistit, aby fotbal byl spojením a zábavou pro všechny fanoušky, bez ohledu na jejich politické názory či přesvědčení.