Vondroušová úspěšně zvládla svůj první zápas na trávě po triumfu ve Wimbledonu.

Vondroušová úspěšně zvládla svůj první zápas na trávě po triumfu ve Wimbledonu.

Šestá hráčka světového žebříčku při návratu na zelený pažit porazila v 1. kole turnaje v Berlíně Rebeku Masárovou ze Španělska 6:4, 6:3. 

Čtyřiadvacetiletá Vondroušová musela v německé metropoli na zápas kvůli dešti čekat.

Přechod z antuky, na níž na Roland Garros postoupila do čtvrtfinále, ale zvládla s přehledem. Soupeřku, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace, přehrála za 78 minut.

O postup do čtvrtfinále se pátá nasazená Vondroušová utká s Annou Kalinskou z Ruska.

Do 2. kola prošla i Kateřina Siniaková, která po postupu z kvalifikace v úvodním zápase vyřadila Emmu Navarrovou z USA po setech 6:4, 6:3.

Deblová šampionka z Roland Garros Siniaková strávila s Navarrovou na kurtu jen o minutu více.

Američanku zdolala ve třetím letošním vzájemném zápase poprvé. Na berlínské trávě uspěla v hlavní soutěži na třetí pokus.

Tenisový turnaj žen v Berlíně (tráva, dotace 802.237 eur):

Dvouhra – 1. kolo: Vondroušová (5-ČR) – Masárová (Šp.) 6:4, 6:3, Siniaková (ČR) – Navarrová (USA) 6:4, 6:3.

Šestadvacetiletá tenistka světového žebříčku se vrátila na zelený pažit po triumfu ve Wimbledonu a hned v prvním zápase zvládla porazit Rebeku Masárovou ze Španělska v poměru 6:4, 6:3 na turnaji v Berlíně. Markéta Vondroušová musela kvůli dešti na zápas čekat, ale přesto se jí podařilo soupeřku porazit s přehledem.

Přechod z antuky na trávu pro ni nebyl problém, i když nedávno postoupila do čtvrtfinále Roland Garros. Soupeřku, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace, porazila za 78 minut. O postup do čtvrtfinále se bude Vondroušová utkávat s Annou Kalinskou z Ruska.

Do druhého kola postoupila také Kateřina Siniaková, která po postupu z kvalifikace porazila Emmu Navarrovou z USA v poměru 6:4, 6:3. Deblová šampionka z Roland Garros strávila na kurtu s Navarrovou jen o minutu více. Američanku zdolala ve třetím vzájemném zápase poprvé a na berlínské trávě uspěla v hlavní soutěži na třetí pokus.

Tenisový turnaj žen v Berlíně na trávě má dotaci 802.237 eur a v prvním kole dvouhry se Vondroušová utkala s Masárovou a Siniaková s Navarrovou. Oba české tenistky se tak dostaly do druhého kola a budou bojovat o další postup.