Keane kritizoval Mbappého za jeho chování během zápasu

Keane kritizoval Mbappého za jeho chování během zápasu

„Bez risku nejsou vítězství,“ napsal Mbappé dnes na sociální sítě a vzbudil tak naději, že důležitý duel stihne. Pokud nastoupí, tak jedině s ochrannou obličejovou maskou.

„Zlomený nos není konec světa. Kylian bude brzo zase s námi,“ uvedl jeho spoluhráč Adrien Rabiot.

Záběry zkrvaveného fotbalisty obletěly svět, ne v každém ale vzbudily lítost.

Mohlo za to Mbappého zvláštní chování ve chvíli, kdy za doprovodu týmových lékařů opouštěl hřiště Esprit Areny v Düsseldorfu.

Útočník už byl dávno za čarou a mířil k lavičce, když se zničehonic otočil, vydal se zpět na trávník a posadil se na něj s jasným cílem: ušetřit čas a umožnit svému trenérovi Didieru Deschampsovi připravit střídání ve chvíli, kdy měli Rakušané nápor a hrozili, že vymažou hubený náskok favorita. 

Hlavní rozhodčí ho za nesportovní chování potrestal žlutou kartou a Mbappé na sebe přivolal zlobu mnoha nestranných fanoušků na sociálních sítích.

Bizarní moment se nelíbil ani expertům, zejména jednomu z nich: Royi Keanovi.

„Nějakou dobu ho ošetřovali a on se sám od sebe vrátí zpět na trávník a sedne si tam? Co to je? Jen chtěl přerušit hru. Tohle nechci vidět, to je úplně mimo. Nebylo to vůbec sportovní,“ sypala ze sebe naštvaně ikona Manchesteru United ve vysílání ITV.

Jeho někdejší spoluhráč Gary Neville souhlasil a oba experti spekulovali, zda se Mbappé vrátil na hřiště na popud Deschampse nebo ze své vlastní vůle.

„Myslím si, že zpětně z toho bude zklamaný. Myslím si, že se podíval na trenéra a ten mu řekl, ať jde zpátky,“ uvedl Neville.

K momentu se v interview na BBC Radio 5 vyjádřil i bývalý anglický obránce Matt Upson.

„Mbappé šel zpět na hřiště bez povolení. Tohle přece nemůže udělat! To mu někdo poradil?“ nemohl Upson uvěřit, že by francouzského kanonýra skutečně napadlo vrátit se na hřiště a sednout si na zem.

Francouzi každopádně ve vypjatém závěru vítězství 1:0 uhájili, herně ale nepřesvědčili a bez svého kapitána by v dalším průběhu základní skupiny mohli mít nečekané starosti. Kromě Nizozemska je čekají ještě Poláci.

V úterý upřesnil trenér Didier Deschamps, že Mbappé zatím nebude muset na operaci, ale chirurgickému zákroku se v budoucnu nevyhne.

Kylian Mbappé, francouzský fotbalový talent, nedávno způsobil rozruch svým neobvyklým chováním během zápasu. Během utkání se Rakouskem utrpěl zlomený nos a i přes bolest se rozhodl pokračovat v hře. Poté, co byl ošetřen lékaři a opustil hřiště, se však rozhodl vrátit zpět na trávník a posadit se na něj, aby ušetřil čas svému trenérovi při střídání hráčů.

Toto neobvyklé chování vyvolalo kontroverze a kritiku ze strany fanoušků i expertů. Roy Keane, bývalý hráč Manchesteru United, označil Mbappého chování za nesportovní a mimořádné. Tvrdil, že hráč neměl samovolně rozhodnout vrátit se na hřiště bez povolení trenéra.

Gary Neville, další bývalý fotbalista a expert, se shodl s Keanem a také vyjádřil své znepokojení nad Mbappého akcí. Spekulovali o tom, zda se hráč vrátil na hřiště na popud trenéra nebo z vlastní vůle.

I další fotbaloví experti se vyjádřili k této situaci s kritikou. Matt Upson, bývalý anglický obránce, nemohl uvěřit, že by Mbappé udělal něco takového bez povolení. Francouzský kanonýr byl kritizován za své neobvyklé chování a někteří se obávali, jak by se to mohlo projevit na jeho budoucí kariéře.

Navzdory kontroverzi Francouzi dokázali uhájit vítězství 1:0 proti Rakousku. Tým však nepřesvědčil svým výkonem a bez svého kapitána by mohl mít v dalších zápasech problémy. Mbappé zatím nemusí podstoupit operaci nosu, ale v budoucnu se mu chirurgický zákrok nevyhne.

Tato situace ukazuje, že i hvězdní sportovci nejsou imunní vůči kontroverzím a kritice za své jednání na hřišti. Mbappého akce bude jistě nadále diskutována mezi fanoušky a odborníky na fotbal.