Legenda pod palbou: Chorvaté balancují na pokraji blamáže, Modrič prchl z mixzóny.

Legenda pod palbou: Chorvaté balancují na pokraji blamáže, Modrič prchl z mixzóny.

Když Luka Modrič dostal po remíze s Albánií otázku na výběr týmu, zamítavě mávl rukou a opustil mixzónu. Tak frustrovaná reakce k formátu a vystupování chorvatské legendy nesedí. A naznačuje, že v chorvatském týmu panuje napjatá atmosféra.

Vcelku pochopitelně. Bronzový tým z mistrovství světa v Kataru v úvodním duelu prohrál se Španělskem 0:3, přičemž pohrdl pokutovým kopem. Ve středu zase přišli o dva body proti Albánii v páté minutě nastaveného času. Spása od blamáže se skrývá ve vítězství nad posledním soupeřem Itálií. Těžká práce.

Personifikací chorvatského tápání se stal Luka Modrič. Na první pohled je patrné, jak na něj borci v červenobílé šachovnici na hřišti spoléhají. Legendární záložník Realu Madrid, který nedávno završil půltucet svých triumfů v Lize mistrů, toho proti Albánii moc nepředvedl. Možná jednu nepřesnou střelu.

V utkání si připsal 141 dotyků s balonem, ale pouze dvě jeho přihrávky označil odborný server SofaScore.com za klíčové.

„Omlouvám se Modričovi, ale musím říct, co vidím. Už to prostě není fotbalista, jakým byl,“ prohlásil expert Tomislav Ivkovič ve studiu chorvatské televize HRT. A dodal, že trenér Zlatko Dalič sází na hráče, kterým momentálně schází forma.

Zatím je to smutný turnaj pro fotbalistu, který s největší pravděpodobností hraje na svém posledním Euru. Ve sbírce má spoustu trofejí, triumf na mistrovství Evropy mu ale chybí. Přestože je to jeho čtvrtý turnaj a proti Itálii podle všeho dorovná rekord Andrése Iniesty v počtu odehraných zápasů (16), tak na překonání španělského šikuly to zatím nevypadá.

To by Chorvatsko muselo postoupit ze skupiny.

Chorvatsko se momentálně nachází ve velmi složité situaci na Euru, kde se legendární hráč Luka Modrič potýká s problémy jak na hřišti, tak i mimo něj. Po neuspokojivých výsledcích v prvních zápasech se tým ocitá pod palbou kritiky a tlaku ze strany fanoušků i médií.

Modrič, který je považován za klíčovou postavu chorvatského týmu, nedokázal v posledních zápasech předvést svou obvyklou kvalitu. Experti i fanoušci kritizují jeho výkony a zdůrazňují, že momentálně není ve své nejlepší formě. Trenér Zlatko Dalić se snaží najít řešení pro zlepšení výkonů týmu a vrátit ho zpět na vítěznou vlnu.

Pro Modriče je letošní Euro pravděpodobně posledním turnajem v jeho kariéře a toužebně doufá, že by mohl získat titul mistra Evropy. Avšak cesta k úspěchu je nyní velmi složitá a Chorvatsko musí podstoupit tvrdé boje, aby se dostalo ze skupiny a postoupilo do dalších fází turnaje.

Je jasné, že chorvatský tým má před sebou ještě mnoho práce a výzev, ale fanoušci doufají, že se jim podaří najít správné řešení a vrátit se zpět na vítěznou cestu. Modrič a spoluhráči budou muset ukázat svou sílu a odhodlání, aby dokázali překonat soupeře a dosáhnout svých cílů na letošním Euru.