Vondroušová skrečovala ve Wimbledonu: Fanoušci jsou znepokojeni jejím zdravotním stavem.

Vondroušová skrečovala ve Wimbledonu: Fanoušci jsou znepokojeni jejím zdravotním stavem.

Čtyřiadvacetiletá Vondroušová v odloženém osmifinále nad Kalinskou vedla díky brejku ve čtvrté hře už 5:2 a později servírovala na zisk první sady. Za stavu 5:3 ale na trávě podklouzla a poranila si pravé stehno.

Čtvrtfinalistka letošního Roland Garros si vyžádala pauzu na ošetření. Po návratu na kurt ale měla viditelné potíže a za stavu 5:5 se slzami v očích vzdala. Kalinská se v dalším kole utká buď s krajankou Darjou Kasatkinovou, nebo Běloruskou Arynou Sabalenkovou.

V Berlíně by se dnes měly představit ještě dvě české tenistky. Kateřina Siniaková bude dohrávat duel s Číňankou Čeng Čchin-wen za stavu 5:3 a Linda Nosková bude čelit světové desítce Tunisance Uns Džábirové.

Čtyřiadvacetiletá tenistka Markéta Vondroušová zažila nešťastný konec své cesty na letošním Wimbledonu. V odloženém osmifinále proti Kalinské vedla díky brejku ve čtvrté hře už 5:2 a později servírovala na zisk první sady. Bohužel, za stavu 5:3 na trávě podklouzla a poranila si pravé stehno.

Vondroušová si vyžádala pauzu na ošetření, ale po návratu na kurt měla viditelné potíže. Za stavu 5:5 se nakonec se slzami v očích rozhodla vzdát zápas. Její soupeřka Kalinská se tak dostala do dalšího kola, kde se utká buď s krajankou Darjou Kasatkinovou, nebo Běloruskou Arynou Sabalenkovou.

Dnes se v Berlíně představí ještě dvě české tenistky. Kateřina Siniaková bude dohrávat duel s Číňankou Čeng Čchin-wen za stavu 5:3 a Linda Nosková se postaví světové desítce Tuniskance Uns Džábirové.

Doufejme, že se Markéta Vondroušová brzy zotaví z poranění a opět se vrátí na kurt ve své nejlepší formě.