Slováci prohráli boj o postup s Ukrajinou po komplikovaném zápase, ve kterém vedli.

Slováci prohráli boj o postup s Ukrajinou po komplikovaném zápase, ve kterém vedli.

O jejich gól se znovu postaral slávista Ivan Schranz. Po změně stran vyrovnal Mykola Šaparenko a tentýž hráč přihrál Romanu Jaremčukovi na vítězný gól.

Schranz se stal prvním slovenským fotbalistou, který dal na evropských šampionátech dva góly a v čele tabulky střelců dostihl Němce Musialu.

Brankář Dúbravka zneškodnil už v prvním poločase několik velkých šancí a jednou mu pomohla tyč. Na Šaparenkovu střelu v 54. minutě nedosáhl a deset minut před koncem střídající Jaremčuk vrátil Ukrajinu do hry o postup.

Oba týmy mají po třech bodech, Slováci o dva góly lepší skóre a rozhodnutí padne až v posledním kole.

V dalším zápase skupiny E se utkají v sobotu v Kolíně nad Rýnem Rumunsko a Belgie.

Skupinu zakončí ve středu od 18:00 zápasy Slovenska s Rumunskem ve Frankfurtu nad Mohanem a Belgie s Ukrajinou ve Stuttgartu.

Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu:

Skupina E (Düsseldorf):

Slovensko – Ukrajina 1:2 (1:0)

Branky: 17. Schranz – 54. Šaparenko, 80. Jaremčuk. Rozhodčí: Oliver – Burt, Cook (všichni Angl.) – Dankert (video, Něm.). ŽK: Jaremčuk (Ukr.). Diváci: 46.425.

Slovensko: Dúbravka – Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko (67. Obert) – Kucka, Lobotka, Duda (60. Bénes) – Schranz (86. Sauer), Boženík (60. Strelec), Haraslín (67. Suslov). Trenér: Calzona.

Ukrajina: Trubin – Tymčyk, Zabarnyj, Matvijenko, Zinčenko – Šaparenko (90.+2 Talovjerov), Bražko (85. Sydorčuk), Sudakov – Jarmolenko (67. Zubkov), Dovbyk (67. Jaremčuk), Mudryk (86. Malinovskyj). Trenér: Rebrov.

Tabulka:

1. Rumunsko 1 1 0 0 3:0 3
2. Slovensko 2 1 0 1 2:2 3
3. Ukrajina 2 1 0 1 2:4 3
4. Belgie 1 0 0 1 0:1 0

Slováci si komplikují boj o postup. Sice vedli, nakonec ale Ukrajině podlehli

Ve druhém zápase skupiny E na Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu se střetli Slovensko a Ukrajina. Slováci se ujali vedení díky gólu Ivana Schranze, který se tak stal prvním slovenským fotbalistou, který dal na evropském šampionátu dva góly. Nicméně Ukrajina dokázala zápas otočit a zvítězila 2:1.

Po změně stran vyrovnal Mykola Šaparenko a deset minut před koncem rozhodl o vítězství Roman Jaremcuk. Brankář Dúbravka sice několikrát zneškodnil šance Ukrajiny, ale na Šaparenkovu střelu nedosáhl.

Oba týmy mají po dvou odehraných zápasech tři body, přičemž Slováci mají lepší skóre o dva góly. Rozhodnutí o postupu padne až v posledním kole skupiny.

V dalším zápase skupiny E se utkají Rumunsko a Belgie. Skupinu zakončí zápasy Slovenska s Rumunskem a Belgie s Ukrajinou.

Aktuální tabulka skupiny E vypadá následovně:
1. Rumunsko – 3 body
2. Slovensko – 3 body
3. Ukrajina – 3 body
4. Belgie – 0 bodů

Slovensko tak musí ve zbývajících zápasech bojovat o postup do další fáze turnaje a doufat, že jim výsledky ostatních zápasů budou příznivé.