Penalta rozhodla o porážce Poláků a Rakousko stále bojuje o postup do osmifinále

Penalta rozhodla o porážce Poláků a Rakousko stále bojuje o postup do osmifinále

Na Olympijském stadionu v Berlíně otevřel skóre v deváté minutě Gernot Trauner, ještě do pauzy srovnal Krzysztof Piatek. V 66. minutě rozhodl Christoph Baumgartner a v 78. minutě přidal pojistku z penalty Marko Arnautovic.

Rakušané zdolali dnešního soupeře po pěti vzájemných zápasech a po 30 letech. Po úvodní porážce 0:1 s Francií tak oživili své postupové šance.

Naopak Poláci po prohře 1:2 s Nizozemskem znovu neuspěli a jsou na pokraji vyřazení. O jakoukoliv šanci mohou přijít už v případě bodového zisku Francie ve večerním utkání s Nizozemskem.

Aktualizujeme…

Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu:

Skupina D:

Berlín: Polsko – Rakousko 1:3 (1:1)

Branky: 30. Piatek – 9. Trauner, 66. Baumgartner, 78. Arnautovic z pen. Rozhodčí: Meler – Eyisoy, Ersoy (všichni Tur.) – Valeri (video, It.). ŽK: Slisz, Moder, Lewandowski, Szczesny – Wimmer, Arnautovic. Diváci: 70.000.

Polsko: Szczesny – Bednarek, Dawidowicz, Kiwior – Frankowski, Piotrowski (46. Moder), Slisz (76. Grosicki), Zalewski – Zieliňski (87. Urbaňski) – Buksa (60. Lewandowski), Piatek (60. Šwiderski). Trenér: Probierz.

Rakousko: Pentz – Posch, Lienhart, Trauner (59. Danso), Mwene (63. Prass) – Seiwald, Sabitzer – Laimer, Baumgartner (81. Schmid), Grillitsch (46. Wimmer) – Arnautovic (81. Gregoritsch). Trenér: Rangnick.

Na dnešním zápase Mistrovství Evropy ve fotbale se na Olympijském stadionu v Berlíně střetli týmy Polska a Rakouska. Rakouský tým otevřel skóre v deváté minutě díky Gernotu Traunerovi, avšak polský tým dokázal do poločasu vyrovnat díky gólu Krzysztofa Piateka. V druhé půli se však rozhodlo ve prospěch Rakouska, když v 66. minutě skóroval Christoph Baumgartner a v 78. minutě Marko Arnautovic z penalty.

Tato výhra znamená, že Rakousko si udržuje naději na postup do osmifinále, zatímco Polsko se nachází na pokraji vyřazení. Polský tým nedokázal zvládnout ani tento zápas a nyní budou muset doufat v bodový zisk Francie ve večerním utkání s Nizozemskem, aby si udrželi naději na postup.

Rakouský tým porazil Polsko po pěti vzájemných zápasech a po 30 letech. Tato výhra tak oživila jejich šance na postup do další fáze turnaje.

Výsledek zápasu mezi Polskem a Rakouskem byl 1:3 (1:1). Branky padly ve prospěch Rakouska díky Traunerovi, Baumgartnerovi a Arnautovicovi. Polsko se snažilo odpovědět gólem Piateka, ale nakonec to nestačilo.

Celkově šlo o napínavé utkání, které rozhodlo o osudu obou týmů na tomto šampionátu. Rakousko si tak udržuje naději na postup, zatímco Polsko bude muset doufat v příznivé výsledky ve zbývajících zápasech. Budeme vás nadále informovat o všech dějstvích na Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu.