Sedmý duel rozhodne, zda se Edmonton dostane k senzaci po odvrácení třetího mečbolu.

Sedmý duel rozhodne, zda se Edmonton dostane k senzaci po odvrácení třetího mečbolu.

Edmonton do posledního domácího zápasu v sezoně vstoupil velmi aktivně a v první třetině přestřílel Floridu 11:2. Z výrazné převahy Oilers vytěžili vedoucí branku, kterou dal v osmé minutě Foegele.

Zápas se lámal v první minutě druhé třetiny. Šestačtyřicet sekund po úvodní pauze zdvojnásobil vedení kanadského celku Adam Henrique, Florida ale hned po deseti sekundách zásluhou Aleksandera Barkova odpověděla. Panthers se však z kontaktní branky neradovali dlouho, domácí uspěli s trenérskou výzvou a díky zásahu videorozhodčího, který našel těsný ofsajd, udrželi dvoubrankové vedení.

V závěru druhého dějství se pošestnácté v aktuálním play off prosadil nejlepší střelec vyřazovacích bojů Zach Hyman a Edmonton vedl už 3:0. Po minutě a půl třetího třetiny Barkov snížil na 1:3, víc toho ale Panthers nestihli a při dlouhém závěrečném risku bez brankáře inkasovali dvě branky.

Finále Stanleyova poháru – 6. zápas:

Edmonton – Florida 5:1 (stav série 3:3).

Ve velkém dramatickém zápase se Edmonton podařilo odvrátit třetí mečbol a rozhodnout o osmém a rozhodujícím sedmém duelu. Tým vstoupil do posledního domácího zápasu v sezoně velmi aktivně a v první třetině přestřílel Floridu 11:2. Z této výrazné převahy Oilers vytěžili vedoucí branku, kterou v osmé minutě vsítil Foegele.

Zápas se lámal v první minutě druhé třetiny. Šestadvacet sekund po úvodní přestávce zdvojnásobil vedení kanadského týmu Adam Henrique, avšak Florida hned po deseti sekundách díky gólu od Barkova odpověděla. Panthers se však z kontaktní branky neradovali dlouho, domácí uspěli s trenérskou výzvou a díky zásahu videorozhodčího, který našel těsný ofsajd, udrželi dvoubrankové vedení.

V závěru druhé třetiny se pošestnácté v aktuálním play off prosadil nejlepší střelec vyřazovacích bojů Zach Hyman a Edmonton vedl již 3:0. Po minutě a půl třetí třetiny snížil Barkov na 1:3, avšak Panthers nestihli více a při dlouhém závěrečném risku bez brankáře inkasovali dvě branky.

Finále Stanleyova poháru – 6. zápas:

Edmonton – Florida 5:1 (stav série 3:3).

Tento zápas byl plný emocí a napětí a rozhodnutí o vítězi padne až v sedmém duelu. Fanoušci se mohou těšit na další skvělý hokejový zážitek plný akce a nečekaných zvratů. Bude to určitě stojí za sledování!